Bananenbrood met blauwe bessen en citroen

Ik ben niet kritisch als het op eten aankomt, maar voedsel dat rot of volledig beschimmeld is, daar pas ik toch vriendelijk voor. Zelfs in het zero food waste tijdperk gaat een stukje camembert met een samson-look regelrecht de vuilbak binnen. Voor alle duidelijkheid, dat gebeurt zelden of nooit hoor (no judgement please). Bovendien is er één grote uitzondering die deze ‘rot=weg’ -regel bevestigt, bananen. Sterker nog, deze laat ik expres een paar dagen langer liggen tot ze zo bruin zijn dat een baywatch babe er jaloers op zou zijn. Want, guess what, dan is dit bananenbrood nog zo lekker en zoet.

Kleine kanttekening: overrijpe bananen betekent niet dat ze 3 maanden moeten liggen zonnen in je fruitmand. Een dikke 1,5 week is prima!

Je kan dit bananenbrood trouwens ook perfect invriezen in plakjes, kwestie van de samson-look te vermijden.

Let’s safe some banana’s !

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 100g volkorenspeltbloem
  • 100g amandelpoeder
  • snuifje zout
  • snuifje kaneel
  • 3 overrijpe bananen
  • 2 handjes blauwe bessen (eens iets anders? laat de bessen weg en vervang door 50g kokospoeder)
  • sap van 2 citroenen

Recept

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Plet de bananen met een vork tot een mousse.
  • Voeg de eieren toe en roer goed onder de banaan.
  • Doe nu alle andere ingrediënten (slechts 1/2 van de bessen) erbij en roer stevig onder mekaar (een garde maakt dat werkje een pak eenvoudiger).
  • Werk op de bovenkant af met de rest van de bessen.
  • 45min in de oven en tadaaaa

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.