Pumpkin pie- oatmeal met confituur van butternut en sinaas

Jarenlang had havermoutpap voor mij het aantrekkelijkheidsgehalte van een kwal op droog zand. Eentonig, saai, kleverig, smaakloos!  Ik kan me nog levendig inbeelden hoe ik als kind lepeltjesgewijs (toen nog geen hit van Bart Peeters) het kleffe papje, dat mij door mijn grootvader werd voorgeschoteld, hap voor hap naar binnen duwde. Dik tegen mijn zin en met een gezicht alsof er 5 citroenen zonet hun entree in mijn mond maakten.

Maar meningen veranderen, alsook deze… Sinds ik recentelijk ontdekte dat ook havermoutpap onder de categorie ‘experimentable food’ valt gaat er geen week voorbij of ik maak er een nieuwe variant mee. Meestal laat ik me hierbij inspireren door taartjes, beat the worst with the best, nietwaar? Denk appeltaart, carrot cake, pumkin pie, banana toffee…. Zo maak je van die saaie pap een ware smaakbom! Klaar om deze “Pumpkin pie- oatmeal met confituur van butternut en sinaas” morgenvroeg te doen knallen?

Voor 2 personen

Ingrediënten

Voor de confituur van butternut en sinaas

  • 1/4 butternut
  • 2el ahornsiroop
  • Zeste van 1 sinaasappel
  • Snuifje kaneel

Voor de pumpkin pie- oatmeal

  • ¼ butternut
  • 100g havermout
  • 200 ml melk (kan ook met plantaardige melk)
  • 3 dadels of gedroogde vijgen
  • 1 koffielepel kaneel
  • Snuifje nootmuskaat
  • Sap van ½ sinaasappel

Recept

Confituur van butternut en sinaas

  1. Rasp ¼ van de butternut fijn en doe in een klein kookpotje met 2 eetlepels ahornsiroop en de zeste van 1 sinaasappel en kaneel.
  2. Laat rustig pruttelen op een laag vuurtje gedurende 15min.
  3. Haal van het vuur en mix met een staafmixer tot een gladde massa.

Pumpkin pie- oatmeal

  1. Kook ¼ van de butternut gaar gedurende 15min en pureer. Zet opzij.
  2. Meng 100g havermout met melk, doe in een kookpot en zet het vuur zacht aan. Warm op tot het gaat indikken.
  3. Snijd de dadels in kleine stukjes en voeg samen met de kaneel, nootmuskaat en sinaasappelsap toe aan de pap.
  4. Haal van het vuur en voeg er 2 eetlepels pompoenpuree aan toe.
  5. Proef en kruid bij met kaneel, nootmuskaat en ahornsiroop naar smaak. Voeg indien nodig nog een lepel pompoenpuree toe om de smaak beter te doen uitkomen.
  6. Doe de havermoutpap in 2 kommetjes, leg een een flinke lepel confituur van butternut bij en werk af met amandelnootjes en een schijfje appelsien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.