Sobanoodles met mango, gemarineerde tofu, sugarsnaps, shitake, courgette en basilicum

obstakel? Nope, dat zie ik als een opportuniteit. Maar eerlijk is eerlijk, wanneer je tegenstander een virus is dat de hele wereld treft, aka Covid-19, dan is de rescue ranger in mij toch even zoek. Op zo momenten hou ik me liever gedeisd en blijf ik (zoals ons Maggie aanbeveelt) liever in mijn kot.

Gelukkig kan ik mijn grootste feel good factor, koken, ook vanuit mijn bunker verderzetten. Dit jummie sobanoodle gerechtje bijvoorbeeld is ideaal om me eens lekker uit te leven in de keuken en nadien te genieten van een heerlijke Aziatische (doch Corona vrije) maaltijd! And the best part, je kan de soba noodles vervangen door de massale voorraad pasta die je hebt gehamsterd 😉.

Voor 2 personen

Ingrediënten

Voor de noodle salade

  • 1 netje sobanoodles (dit zijn noodles op basis van boekweit, te vinden in de gewone supermarkt)
  • ½ mango in reepjes gesneden
  • 150g sugar snaps, ontdaan van de buitenste puntjes (te kuisen zoals snijbonen)
  • 2 volle handen shitakes
  • 1 courgette gesneden in halve schijfjes
  • 2el sojasaus
  • 2el sesamolie
  • Hand verse basilicum
  • ½ avocado in plakjes gesneden
  • 2 pijpajuinen in ringetjes gesneden

Voor de tofu

  • 200g tofu
  • 5el sojasaus
  • 5el sesamolie
  • 1el honing of agave
  • 2el nigela zaad (zwarte zaadjes, te vinden in een turkse kruidenwinkel)
  • 3el sesam zaad

Recept

Gemarineerde tofu

  1. Neem een plastic potje waar de blok tofu net in past. Doe sojasaus, sesamolie en agave siroop in het potje en meng met een lepel alles door mekaar.
  2.  Leg de blok tofu erin en draai een paar keer rond zodat er wat marinade langs alle zijden van de tofu is. Dek af en zet opzij. Draai de blok tofu om de 5min nog eens om.

Sobanoodle salade

  1. Breng water aan de kook en kook de sobanoodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel met lauw water en zet in een grote schaal opzij.
  2. Kook de sugar snaps gedurende 4 minuten in licht gezouten water. Giet af, spoel met koud water en doe bij de sobanoodles in de schaal.
  3. Zet een pan op het vuur en bak achtereenvolgens de shitakes en courgettes mooi bruin. Doe ook in de mengschaal.
  4. Voeg nu ook de mango reepjes toe aan het geheel. Voeg de sesamolie, sojasaus en wat peper toe en meng alles goed onder mekaar.

Vervolg tofu

  1. Zet een pan op het vuur en laat goed warm worden. Haal de tofu uit de marinade en leg in de pan. Bak langs weerszijden.
  2. De marinade die overblijft in het doosje giet je in de pan over de tofu.
  3. Doe de zaadjes in een diep bord. Haal de tofu uit de pan en draai door het zadenmengsel.
  4. Snijd de tofu in plakjes.

Dresseren

Schep de noodlesalade uit in een diep bord en leg er de plakjes tofu bovenop. Voor de afwerking kan je nog wat pijpajuin, sesamzaadjes en basilicumblaadjes gebruiken.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.