Volkoren farfalle met romige butternut crème, boerenkool, courgette en lamsgehakt.

Ik ben een vrouw van uitersten. Mijn huis ligt er bijvoorbeeld altijd opgeruimd en netjes bij en mijn leven is zeer gestructureerd en planmatig. Mijn auto daarentegen is vergelijkbaar met het containerpark van Ivago, nadat heel Gent het groot huisvuil is komen afzetten.

Als het op vlak van mode aankomt vind ik het nogal belangrijk om de trends op te volgen. Ik zou mezelf geen fashionista durven noemen, maar mee met de mode, dat ben ik wel. In de digitale wereld daarentegen loop ik dan weer rond als de grootste analfabeet, totaal niet meegeëvolueerd met de tijd. Geen besef van de nieuwste apps, computertrends, smartphonetools, laat staan dat updates of back-ups tot mijn vaste rituelen behoren.

Leven in extremen? Welcome to my world (ooit een top nummer van X-Session trouwens)! En dat uit zich uiteraard ook in de keuken. Het ene moment kan ik 2u bezig zijn met de presentatie van een bord. Tot het uitteken op papier toe. Het andere moment kwak (niet te verwarren met Alfred Jodocus) ik het allemaal tezamen op een bord, zonder veel toeters en bellen, gewoon genieten. Deze farfalle met butternutcrème, boerenkool, courgette en lamsgehakt is een voorbeeld van zo’n no-nonsens gerechtje. Ik zou zeggen, leg alle nokia 3310’s, faxtoestellen en game boys langs de kant en geniet!

Voor 4 personen

 • 400g volkoren farfalle
 • 1 butternut geschild en in grove stukken gesneden (zaadjes verwijderd)
 • 4 volle handen boerenkool ontdaan van de steel
 • 1 courgette
 • 1 rode ui
 • 1el curry
 • 1el ras el hanout
 • 1 el komijn
 • 400g lamsgehakt
 • Olijfolie
 • Peper en zout  
 • Optioneel: 200g zachte geitenkaas

Recept

 1. Verwarm de oven voor op 200°C.
 2. Zet een pot met kokend water op het vuur en kook de pasta al dente volgens de kooktijd op de verpakking. Giet af.
 3. Kook in een andere pot de stukken butternut in licht gezouten water gedurende 20min. Deze mogen goed zacht zijn.
 4. Snijd ondertussen de courgette in halve maantjes en de rode ui in halve ringen. Leg deze samen op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Schuif in de oven gedurende 15min.
 5. Giet de butternut af en doe in een food processor, blender of pot waar je met je staafmixer in kan. Voeg de curry, ras el hanout en peper en zout toe en blend of mix alles tot een mooie gladde crème.
 6. Doe in je kookpot van de butternut opnieuw water (afwas besparen, kunnen we!) en breng aan de kook. Doe hierin de boerenkool en blancheer gedurende een 5tal minuten.
 7. Bak ondertussen het lamsgehakt, wanneer het mooi bruin kleurt voeg je de komijn toe en kruid bij met peper en zout.
 8. Doe nu alles samen in een schotel. Begin met de pasta en butternut crème. Zorg dat de crème mooi rondom je pasta zit. Voeg daarna de andere groenten toe en roer goed onder mekaar. Voeg tot slot het lamsgehakt toe. Proef nog even en kruid bij met peper en zout naar smaak.
 9. Indien je dit wenst kan je ook nog wat geitenkaas onder het geheel brokkelen. Dit maakt het nog net iets smeuïger 😉

Presentatieloos eten boordevol smaak CHECK !

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.