Lauwe salade geitenkaas met geroosterd witloof, peer, pastinaak en rucola

Ja ik kook graag, da’s zelfs een understatement, maar dat betekent heus niet dat ik altijd zin en tijd heb om 5 uur in mijn keuken te staan. Soms wil mijn hongerige maag gewoon gevuld worden, net als bij iedere andere sterveling. ‘Hangry’ is een begrip dat zonder twijfel met het oog op mij bedacht is, I’m sure! Al geef ik wel toe dat ik me ook in dergelijke situatie nogal moeilijk kan neerleggen bij een belegd broodje uit een tankstation of een pizza van Dr. Oetker.

No offense, maar als ik dan al zondig, dan is het alleen voor dingen die TOP zijn (Koffiekoeken van de beste bakker uit het dorp, een handgesneden frietje met verse mayo, een pizza uit een pizzaoven bij de Italiaan …). Dat houd ik voor momenten waarop ik ten volle kan genieten en niet onder tijdsdruk sta.

Kortom, een hongerige maag plezier ik graag met een snel, maar healthy gerechtje. En dit slaatje is daar ideaal voor. Het kost je 5min om de voorbereidingen te treffen en terwijl het gerecht in de oven zit kan jij de laatste hand leggen aan je mail naar de baas, je strijkmand voor vandaag, huiswerk van de kids …

No hangry birds in the house today!

Voor 2 personen

Ingrediënten

  • 2 handen rucola
  • 1 peer
  • 4 witloofstronken
  • 1 middelgrootte pastinaak
  • 6 geitenkaasjes (al dan niet omwikkeld met spek)
  • Honing
  • Pijnboompitten
  • Olijfolie
  • Rozemarijn
  • Optioneel: 2 peperkoek schelletjes

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Snij de peer overlangs in 12 stukken. En leg op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  3. snij de witloofstronken overlangs in 4 stukken en leg bij de peer op de bakplaat.
  4. Spoel de pastinaak goed en snijd in frietjes (de schil mag eraan blijven). Leg deze ook op de bakplaat, samen met de geitenkaasjes
  5. Overgiet het geheel met olijfolie en draai de groenten en peer hier even in rond zodat alles goed bedekt is. Bestrooi met rozemarijn, peper en zout en schuif in de oven gedurende 15min.
  6. Leg rucola op de borden en houd een beetje langs de kant voor de afwerking.
  7. Haal de bakplaat uit de oven en schik de groenten en peer slordig op de borden. Leg de geitenkaasjes erbovenop.
  8. Strooi wat pijnboompitten en blaadjes rucola op je salade en werk af met enkele druppeltjes olijfolie, wat peper en zout en een beetje honing.
  9. Voor de liefhebber kan je dit slaatje met een schelletje peperkoek uit de broodrooster serveren. Let wel op dat je bij de broodrooster blijft en dat hij op de laagste stand staat. Peperkoek verbrand immers nogal snel door de suiker erin.

Luie wijven salade on point!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.