Paasbrunch testcases

De feestzaal waar we op 12 april ons 5 gangenmenu zullen serveren ziet er exact hetzelfde uit als de 5 gangen waar we onszelf ondertussen al 3 volle weken 24/7 door begeven. De paasslingers zijn, bij gebrek aan geopende knutselwinkels, een door de kids ontworpen aaneenrijging van lege wc rolletje. De paaseieren en gewone eieren komen nu al ons strot uit, en het gezelschap aan de feesttafel lijkt verdacht goed op de enige levende wezens die je sinds je bunkerleven nog hebt gezien.

Ons leven mag er dan wel een tikkeltje (ik tracht te minimaliseren) anders uitzien de laatste weken, toch vind ik het belangrijk om tradities in eer te blijven houden en aldus Pasen, ondanks alles, feestelijk te vieren.

Zoals met alles ben ik ook op een etentje altijd graag goed voorbereid. Daarom testte ik deze 3 easy peasy brunchgerechtjes alvast voor jullie (en mezelf) uit.

Want een Pasen zonder brunch is als een café zonder bier, of was het een bier zonder café?

Eiersalade met yoghurt en curry

Voor 4 broodjes

Ingrediënten

  • 4 eitjes
  • 3 el volle Griekse yoghurt
  • 1-2el currypoeder
  • 5 takjes verse dille

Recept

  1. Kook de eitjes gedurende 10min tot ze hard gekookt zijn. Spoel onder koud water en laat afkoelen.
  2. Plet de eitjes vervolgens in een mengkom en doe hierbij de yoghurt.
  3. Roer alles goed onder mekaar en kruid met curry, dille en peper en zout naar smaak. Houd een takje dille opzij voor de afwerking.
  4. Doe de eiersalade in een kommetje en werk af met verse dille en een draai van de pepermolen.
  5. Serveer met een lekker broodje, sandwich of croissant.

Verse kruiden salade met vinaigrette van bloedappelsien en croutons

Voor 2 personen als bijgerecht

Ingrediënten

  • 1 plantje verse munt
  • 1 bosje verse platte peterselie
  • 1 plantje verse bieslook
  • 1 plantje verse basilicum
  • 3 bloedappelsienen
  • 2 lenteuitjes
  • 2 sneden meergranenbrood
  • 1el wittewijnazijn (kan eventueel ook met ander type milde azijn)
  • Olijfolie

Recept

  1. Knip alle kruiden los van de aarde en spoel samen in een grote kom met koud water. Haal vervolgens de kruiden uit het water en dep droog met een keukenpapier.
  2. Doe alle kruiden samen in een slakom
  3. Snijd 1 bloedappelsien in schijfjes (al dan niet met de schil eraan)
  4. Pers de andere 2 appelsienen uit en doe er 3el olijfolie en 1el wittewijnazijn bij. Zet even opzij, de dressing doe je pas helemaal op het einde over de kruidensalade.
  5. Snijd de lenteui in ringetjes en strooi over de salade.
  6. Snijd je brood in blokjes en bak mooi goudbruin in een pan met wat olijfolie, kruid met zout en wat peper.
  7. Giet nu de dressing over de salade, kruid met peper en zout en werk af met de croutons.

Ook heel lekker bij een BBQ in de zomer of bij een koud buffetje

Groene aspergepunten met amandel en nigellazaadjes

Voor 2 personen als bijgerecht

Ingrediënten

  • 2 handjes groene aspergepunten
  • 3el amandelschilfers
  • 1el nigella zaad
  • Snuifje chili flakes
  • Olijfolie

Recept

  1. Verwarm een antikleefpan en bak de amandelschilfers hierin licht bruin. Haal uit de pan en zet opzij.
  2. Doe nu een scheutje vetstof in de pan, doe de aspergepunten erin en bak op gedurende een 4-5tal minuten.
  3. Leg de aspergepunten op een bord, strooi de amandelschilfers erover. Giet er een scheut lekkere olijfolie over en werk af met nigellazaad en chili flakes.

Ideaal als extra gerechtje voor bij de brunch. Ook overheerlijk met een zacht gekookt of gepocheerd eitje 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.