Volkorenspelt lasagne met linzensaus, wortel en ricotta

Ik kan er niets aan doen, wanneer iets me vanaf moment één weet te fascineren, is er 99% kans dat ik mezelf er volledig in verlies. Van hobby’s en verzamelingen tot bepaalde eetgewoontes of favoriete producten. Geloof mij vrij, the struggle is real!

Zo was ik ooit “verslaafd” aan Lipton Linea, een frisdrankvariant van Lipton. Tot het uit de rekken werd gehaald omdat ik blijkbaar de enige zot was die dit goedje met liters naar binnen goot. Verwonderd van het feit dat Lipton niet in staat was om te renderen op mijn massale aankoop alleen, en talloze schriftelijk smeekbedes later (true story), moest ik me noodgedwongen neerleggen bij hun finale beslissing om mijn favo drankje uit het assortiment te schrappen.

Nog zo’n geweldig voorbeeld is mijn Anne Geddes obsessie als 9 jarig meisje. Met dank aan wie ik me tot op vandaag nog steeds de trotse eigenaar van een veertig-tal gekostumeerde poppen en drie volle dozen postkaarten, stickers en briefpapier mag noemen (again, kidding you not).

Al zijn er twee obsessies die me sinds mijn 13 jaar hebben vastgegrepen en die ik nog steeds met veel liefde omarm. Mijn obsessie voor koken en die voor servies. Met mijn obsessie voor koken val ik andere mensen niet graag lastig, dus ga ik er niet dieper op in, maar met mijn passie voor servies pak ik graag eens uit. Net als de doos van Salt&Pepper die ik vorige week kreeg toegestuurd met deze prachtige borden. Love at first sight!

Zoals dat bij mij altijd het geval is met een obsessie kende ik alweer geen mate… Ieder gerecht dat ik deze week maakte moest dan ook poseren op mijn spiksplinternieuwe aanwinst. Alle recepten kunnen jullie op de website vinden. Mijn collectie Anne Geddes poppen verschijnt er binnenkort op (thank God that’s a joke). Deze lasagne was één van de gerechten die deze week mijn bord mocht vullen, net zoals de testcases voor mijn paasbrunch en de salade met geitenkaas, witloof, pastinaak en peer.

Volkorenspelt lasagne met linzensaus, wortel en ricotta

Voor 4 personen

Ingrediënten

 • 125g Volkorenspelt lasagnevellen (bio planet)
 • 400g tomatenblokjes uit blik
 • 6 wortels
 • 200g droge linzen (of 400g linzen uit blik)
 • 1teentje look geperst
 • 2 sjalottes fijngesnipperd
 • 2el Provençaalse kruiden
 • 250g ricotta
 • 200g feta
 • Olijfolie
 • Balsamicoazijn

Recept

 1. Verwarm de oven voor op 180°C
 2. Kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking (je kan ook voorgekookte linzen uit blik kopen, in dat geval kan je deze stap overslaan).
 3. Fruit in een andere kookpot de sjalotte en look in wat olijfolie. Snijd de wortels in kleine blokjes en voeg toe.  
 4. Laat even aanstoven en blus na een 5tal minuten het geheel met een goede scheut balsamico azijn.
 5. Voeg de tomatenblokjes toe. Giet vervolgens water in het lege brik om de resten tomatensaus los te maken en voeg dit water ook toe aan je saus.
 6. Kruid de saus met peper, zout en provencaalse kruiden en laat een 20tal minuten pruttelen op een laag vuurtje. Voeg de linzen toe en haal van het vuur.
 7. Doe de ricotta in een kom en klop los met een scheut olijfolie en wat peper en zout
 8. Neem een ovenschaal en bedek de bodem met een laag tomatensaus. Leg hierop een laag lasagnevellen dan tomatensaus en dan ricotta. Ga zo door tot je bovenaan je ovenschotel bent. Zorg dat je laatste laag ricotta is.
 9. Brokkel de feta over de lasagne en plaats in de oven gedurende 40min.

Serveren die handel  

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.