Boterham met butternut-sinaas confituur, cottage cheese, pecannoten en speculaascrumble

Ken je dat? Dat ene ingrediënt waarvan je, telkens wanneer het in een recept staat, denkt “oh no, ander receptje dan maar”. Een ingrediënt dat je goesting in koken onmiddellijk doet wegebben, alsof de intentie om eraan te starten nooit heeft bestaan. Wel, bij mij is GIST die ene ‘kok blocker’ die een instant ‘skip’ signaal naar mijn hersenen stuurt.

Geen reden tot mental breakdown, zeg je? Akkoord, tot je dus een brood wilt bakken. Ooit ging ik zo ver in mijn gist fobie dat ik brood probeerde maken op basis van een zakje bakpoeder. Zware teleurstelling toen het bakpoeder, behalve mijn maag, weinig tot niets deed opblazen. Trust me, een flat bread heeft meer bodybuilder allures dan mijn eigenste bakpoederbrood (also, very sexy name). Experiment te plaatsen onder de categorie: niet voor herhaling vatbaar.

Ik had de utopie van een appartement, badend in de geur van vers gebakken brood die even prominent aanwezig is als het parfum bij Abercrombi & Fitch, bijna voor goed opgeborgen. Tot ik, die ene dag dat mijn karma perfect on point stond, een pre-mix voor broden ontdekte in de rekken. Happy as a kiddo ging ik aan de slag!

Het kok blocker- free receptje van mijn ontbijtje met verse butternut-sinaas confituur, cottage cheese, pecannoten en speculaascrumble vind je hieronder

Mijn broodje is alvast gebakken!

Boterham met butternut-sinaas confituur, cottage cheese, pecannoten en speculaascrumble

Ingrediënten

Voor de confituur van butternut en sinaas

 • 1/4 butternut
 • 3 el ahornsiroop
 • Zeste en sap van 1 sinaasappel
 • 1 kl kaneel
 • Snuifje muskaatnoot

Voor het versgebakken brood

 • Ik gebruikte de broodmix van Niamh baking voor het maken van mijn broodje, maar kies gerust voor je eigen favoriete mix of koop gewoon lekker een broodje bij je bakker in het dorp.

Voor de afwerking

 • 1 pakje cottage cheese
 • 1 handje pecannoten
 • 4 speculaasjes

Recept

Confituur van butternut en sinaas

 1. Rasp de butternut fijn (met een wortelrasp) en doe in een klein kookpotje met de 3 eetlepels ahornsiroop en de zeste en het sap van 1 sinaasappel.
 2. Laat rustig pruttelen op een laag vuur gedurende 15min.
 3. Voeg kaneel en muskaatnoot toe en roer erdoor.
 4. Haal van het vuur en mix met een staafmixer tot een gladde massa.

Brood en beleg

 1. Bak het brood volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 2. Snijd een dikke snee van het vers brood.
 3. Leg er een dikke laag cottage cheese op met daarboven een flinke lepel van de verse confituur.
 4. Strooi er vervolgens wat geplette pecannoten, een snuif kaneel en geplette speculaas over.

Geniet van een zalig ontbijtje en de geur van versgebakken brood.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.