Fishburger met mierikswortelsaus & zoetzure salade

Mijn oma Liesje was een topvrouw! Zo eentje die geen blad voor de mond nam en regelrecht zei wat er op haar maag lag, maar vooral ook wat in haar maag zat. Want dat was altijd SUCCULENT! Tenminste, als het uit haar eigen kookpotten kwam. Bescheidenheid was niet direct één van haar sterkste punten. Zo kon niemands rijstpap tippen aan die van haar, waren haar kaaskroketjes beter dan die van Peter Goossens himself en was ze ervan overtuigd dat alleen zij de fijnste koekjes uit de winkelrekken kon halen. Dat Jules Destrooper zijn koekje van eigen deeg ook aan miljoenen andere klanten verkocht, daar had ze geen oor naar.

Als oma Liesje over je eten zei dat het “niet slecht” was, dan mocht je heel de buurt uitnodigen voor een gezamenlijke vreugdedans. Toegegeven, als cateraar van haar generatie (yes yes de appel en de boom) wist ze echt wel wat koken was. En daar was ze zich heel duidelijk van bewust. Een echte stoefkont, en dat maakte haar zo heerlijk eerlijk. Ik daarentegen ben steeds de bescheidenheid zelve…

Deze GE-WEL-DI-GE zelfgemaakte fishburger met zoetzure salade en mieriksworteldressing is trouwens to die for! Zelf bedacht en succulent, al zeg ik het zelf! Heerlijk tussen een krokant broodje, zoals alleen ik die kan kopen 😉

Fishburger met mierikswortelsaus en zoetzure salade

Voor 4 personen

Ingrediënten

Voor de zoetzure salade

  • 1 venkel
  • ¼ rode kool (rauw)
  • 1 bos radijzen
  • 1 rode ui
  • 1el rode peperbolletjes
  • 3 takjes dille
  • 4el wittewijn azijn
  • 2el honing
  • 2el olijfolie

Voor de mieriksworteldressing

  • 3 kl mierikswortel crème
  • 4 el zure room

Voor de fishburger

  • 4 kabeljauwhaasjes
  • Paneermeel
  • Bloem
  • 2 eitjes
  • Boter of olijfolie om te bakken

Voor de afwerking

  • 4 ronde pistolets/bagnats of hamburgerbroodjes (ik verkies volkoren variant)
  • ½ Komkommer

Recept

Zoetzure salade

  1. Snijd de venkel en rode kool met een mandoline in zeer fijne plakjes. Snijd de radijsjes 1 voor 1 in schijfjes en de rode ui in ringen. Doe allemaal samen in 1 grote mengkom.
  2. Doe de azijn, honing en olijfolie in een kommetje en meng goed tot de honing mooi is opgelost. Giet over de salade.
  3. Kruid alles af met peper, zout en de takjes dille en de rode peperbolletjes.
  4. Zet in de frigo.

Mieriksworteldressing

  • Doe de zure room en mierikswortel crème samen in een kommetje en roer goed onder mekaar tot een dressing.

Fishburgers

  • Doe bloem, eitjes en paneermeel in afzonderlijke kommetjes. Kluts de eitjes los.
  • Draai de kabeljauwhaasjes om de beurt eerst door de bloem, dan door de eitjes en tot slot door het paneermeel.
  • Doe voldoende boter of olijfolie in de pan en bak de fishburgers mooi goudbruin.

Afwerking

  • Snijd de komkommer in plakjes.
  • Snijd je broodje door midden, dresseer hierop je zoetzure salade, leg daarboven je burger, enkele plakjes komkommer en een goede lepel mieriksworteldressing.

Vis het nu maar uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.