Dit gerecht is één van mijn favorieten. Toen ik nog mijn eigen lunch en ontbijtzaak had stond dit gerecht op onze zondagsbrunchkaart. Het is dan ook het ideale gerecht om bij je Paasbrunch te serveren. Kei lekker met een krokant stukje spek bij geserveerd voor dagen dat het net iets meer mag zijn.
Het basisrecept haalde ik op de site van Albert Hein, maar ondertussen heb ik er zelf al wat aan gesleuteld. Zo heb ik de witte tarwebloem vervangen door volkorenspeltbloem. Alle kleine beetjes helpen, toch?
Maken en genieten is de boodschap!
PS: zin gekregen in meer tips voor je Paasbrunch? Neem dan zeker eens een kijkje bij mijn Paasbrunch Testcase
American speltpancakes
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 3 middelgrote eieren
- 125 g volkoren speltbloem
- 1 zakje bakpoeder
- 150 ml magere melk
- 1 zakje vanillesuiker
- 40 g ongezouten roomboter om in te bakken
- Ahornsiroop naar hartenlust
Recept
- Splits te eieren en klop het eiwit goed stijf.
- Doe de suiker bij de dooiers in een mengkom en klop onder mekaar met een mixer. Voeg nu de bloem en bakpoeder toe en mix deze er ook onder. Voeg tot slot de melk toe en mix tot een gladde massa.
- Spatel nu voorzichtig de opgeklopte eiwitten onder de massa zodat je een luchtig geheel krijgt.
- Smelt de boter in de pan en doe er kleine hoopjes beslag in. Bak de pannenkoekjes langs weerszijden goudbruin.
- Schenk ze op het bord met een klontje boter en rijkelijk overgoten met maple syrup.