Tofu nuggets & Chicken nuggets met frisse dip van zure room

Net zoals Nelly & Kelly sta ik meer dan eens per week voor een groot dilemma. Gezegend met het sterrebeeld “vis” betekent een dilemma echter zoveel als een moment van eindeloze twijfel…

Over belangrijke zaken lukt het mij vrijwel altijd om vlotjes knopen door te hakken, maar laat mij nooit kiezen tussen een terrasje in de stad of een apero thuis, De Mol of Blind Getrouwd, sneakers of high heels,… want dan ontstaat er een inwendige paniekaanval. Zo heb ik al meer dan eens na lang beraadslagen uiteindelijk aan de kassa gestaan met iets om het vervolgens, wanneer het net aan mij is om te betalen, toch terug te gaan leggen in de rekken.

Ook wanneer het op beslissingen over eten aankomt ontstaat er regelmatig een kleine ERROR in mijn brein. Kiezen tussen flietjes of lijst, vis of vlees op de bbq, nuggets van kip of van tofu… niets voor mij! Dus, ik maak het gewoon allebei! Want, no matter what I do all I think about is nuggets. Even when I’m with my boo. You know I’m crazy over nuggets!

Tofu en chicken nuggets

Voor 2 personen

Ingrediënten

Voor de nuggets

  • 1 enkele kippenborst
  • 200g tofu
  • 100ml sojasaus
  • Bloem
  • 2-3 eitjes (los geklutst)
  • Paneermeel of panko
  • Plantaardige olie die verhit mag worden aan hoge temperaturen (bvb. Kokos)

Voor de dip

  • 120g zure room
  • 1el honing
  • 1el mosterd
  • 1el olijfolie

Voor de afwerking

  • Zeste van 1 limoen
  • 2 pijpajuintjes

Recept

  1. Verwarm de oven op 180°C.
  2. Snijd de tofu in plakjes en leg in een schaaltje, overgiet rijkelijk met sojasaus en zet opzij om te marineren. Draai de tofuplakjes na 5min even om in de marinade.
  3. Snij de kippenborst in een 8 tal blokvormige stukjes.
  4. Wentel de tofuplakjes 1 voor 1 door de bloem, los geklutste eieren en het paneermeel. Leg even opzij.
  5. Doe nu hetzelfde met de blokjes kip.
  6. Doe de olie in een diepe pan en vul tot een duim hoog. Verhit goed.
  7. Bak de nuggets soort per soort mooi bruin en krokant in de olie en leg vervolgens op een ovenschaal. (tip: indien je de nuggets in een frietketel bakt zijn ze veel sneller gaar binnenin, in dat geval hoef je ze niet meer in de oven te steken)
  8. Steek de nuggets nu nog 10min in de oven zodat ze vanbinnen mooi gaar en warm zijn.

Maak ondertussen de dip

  1. Doe alle ingrediënten voor de dip samen in een kommetje en meng goed onder mekaar. Kruid af met peper en zout.

Afwerking

  1. Haal de nuggets uit de oven en leg in een schaal
  2. Zet hierbij het kommetje met de dipsaus
  3. Snijd de pijpajuin in ringen en strooi samen met de zeste van limoen over het geheel.

Laat de apero maar komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.