Glass noodle salade met kabeljauw & koriander-pesto

Op mijn CV zou ik de interesse ‘koken’ zonder twijfel moeten laten voorafgaan door de term “bezeten”. Wat echter alleen de mensen in mijn dichte omgeving weten is dat deze bezetenheid door eten niet stopt van zodra ik de keuken verlaat. Ik verplaats ze gezellig mee naar de eettafel om daar sans gêne de kookpotten inclusief glazuurlaag op te smikkelen.

Als “portiebeheersing” een schoolvak zou zijn, was ik wellicht ergens in het eerste leerjaar blijven hangen. Meermaals heb ik me de vraag gesteld of mijn maag werkelijk de rekbaarheid van een door Emma Bunton opgeblazen kauwgombal heeft.

Kortom, “met mate eten” is niet mijn ding. Gelukkig kan ik bij dit gerechtje alle remmen loslaten zonder schuldgevoel!

Glass noodles met kabeljaushaasje en koriander- pesto

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 2 nestjes glass noodles
  • 2 kabeljauwhaasjes
  • 2 grote handen diepvrieserwtjes
  • 2/3 komkommer
  • snuifje chili flakes
  • 2el pindanoten
  • Enkele muntblaadjes
  • zeste en sap van 1 citroen
  • 2el sesamolie
  • 2 pijpajuinen

Voor de korianderpesto

  • 1 bos koriander
  • 2mm gember geschild
  • 1 handje pindanoten (gezouten)
  • 3el sesamolie
  • 1 teentje look
  • 1/3 komkommer

Recept

  1. Maak eerste de pesto. Doe alle ingrediënten voor de pesto in een blender of een food processor en blend tot een pesto. Proef en kruid af met peper en zout. Zet in de frigo
  2. Kook vervolgens de glass noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Let op, vaak moeten deze enkel weken en niet koken. Giet af en spoel af met koud water. Zet opzij.
  3. Breng water aan de kook en blancheer de erwtjes gedurende een 2 tal minuten. Giet af, spoel met ijskoud water af en zet opzij.
  4. Snij de komkommer (bij voorkeur met een mandoline) in fijne plakken en de pijpajuin in ringen. Zet ook opzij.
  5. Meng het sap van de citroen met de sesamolie.
  6. Bak tot slot de stukken kabeljauw met wat vetstof in de pan.
  7. Start met het opbouwen van je gerecht. Schik de glasnoodles op een grote schotel en leg de stukken vis er bovenop. Overgiet met de citroen/sesam vinaigrette.
  8. Draai de plakjes komkommer op tot rolletjes en verspreid over de salade. Strooi vervolgens de erwtjes, pindanootjes en de muntblaadjes er bovenop.
  9. Werk tot slot af met enkele lepels pesto, pijpajuin, zeste van citroen en chili flakes.
  10. Zet de schotel in het midden van de tuintafel, pak er gezellig 2 bordjes bij en schep naar hartenlust op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.