Nummel 5 bij de Chinees, beter bekend als “de loempia met kip” is voor mij steeds een echte winnaar. Al maak ik hem nog steeds het allerliefste gewoon zelf.
LoempiJA of LoempiNEE? Voor mij is het duidelijk, zolang hij maar krakend vers is en in een mum van tijd op tafel getoverd kan worden zoals deze.

Voor 2 personen
Ingrediënten
- 4 lange vellen brickdeeg
- Maisolie
- 1 kipfilet
- 2 wortels
- ¼ Chinese kool
- 1 pijpajuin
- ½ zak sojascheuten
- 1el currypoeder of currypasta
- Peper en zout
- Optioneel: kokosolie om te bakken
Recept
- Maak eerst de inhoud van je loempia klaar. Snijd hiervoor de kip, Chinese kool, wortel en pijpajuin in fijne reepjes. Heb je weinig tijd? Dan kan een zakje voorgesneden wokgroenten hier zeker dienst doen als reddende engel.
- Bak je kip mooi bruine en krokant in een hete wokpan en kruid af met ½ van de curry en wat peper en zout.
- Haal de kip uit de pan en bak vervolgens de groenten met de overschot van de curry en doe bij de kip.
- Neem nu je vellen brickdeeg erbij. We willen telkens 2 vellen aan mekaar kleven met behulp van mailsolie als ‘lijm’. Leg daarom het eerste vel op je werkblad en wrijf in met maisolie. Een keukenkwast is hier heel nuttig bij, maar je kan zeker ook gebruik maken van je vingertoppen. Leg vervolgens het 2de vel brickdeeg er bovenop. doe hetzelfde voor je andere loempia
- Verdeel de wok nu over de brickdeeg vellen en rol op zoals op de foto’s hieronder. Voor de laatste stap gebruik je opnieuw je maisolie als lijm om je ‘enveloppe’ dicht te kleven.
- Voor het opwarmen heb je verschillende opties:
- Oven: verwarm de oven voor op 180 graden en steek de loempia’s hier 20min in.
- Frituren: zet je frietketel op de hoogste stand en bak de loempia gedurende enkele minuten mooi goudbruin
- In de pan: verwarm een antikleefpan met kokosolie. Laat goed warm worden en bak de loempia’s aan weerszijden goudbruin.
- Serveer met een fris slaatje en een zoetzure saus of met wat gekookte zilvervlies rijst en koriander.



Nummerke 5 is klaar voor take-away!