Thai beef salad

Steak-et-voor-u-niet-zo-nauw? Ik ga toch liever voor een echte wauw. Daarom koop ik mijn rundsvlees altijd bij de lokale slager. Ookal gaat het daar soms wat trager. Bij het eten van een supermarktbeef voel ik mij precies een herkauwer. Daarom kies ik steevast voor vleesjes van bij de beenhouwer.

Deze Thai beef salad is lekker exotisch, maar past perfect bij een ambachtelijk stukje rundvlees van een op en top Belgische slager.

Voor 2 personen

Ingrediënten

  • 350-400g beefsteak van 2 vingers dik
  • 2el sojasaus
  • 20 muntblaadjes
  • 1 limoen
  • pitten van 1 granaatappel
  • 1 wortel
  • 2 pijpajuinen
  • 1 rode puntpaprika
  • 2 handen veldsla
  • ½ komkommer
  • 6 radijzen
  • 2 el furikake masala mix van Lima

Sausje

  • 2el sojasaus
  • 3el sesamolie
  • 1el honing
  • snuifje chili flakes
  • sap van 1 limoen

Recept

  1. Start met de vinaigrette. Doe hiervoor alle ingrediënten samen in een kommetje en roer goed onder mekaar. Zet even in de frigo
  2. Leg je beefsteak een 15tal min van tevoren uit de frigo om op kamertemperatuur te komen (bij warm weer is een 7tal min van tevoren voldoende)
  3. Snijd eerst de groenten als volgt
    • Limoen in schijfjes (met schil)
    • Wortel in langwerpige fijne slierten met behulp van een dunschiller
    • Pijpajuin in ringen
    • Puntpaprika gewoon spoelen en vervolgens in zijn geheel in ringen snijden en de zaadjes verwijderen
    • Komkommer in flinterdunne plakjes. Een mandoline of dunschiller kunnen hierbij helpen.
    • Radijs in schijfjes
  4. Stel je salade samen. Begin met de veldsla en schik de rest van de groenten vervolgens op het bord. Zet de borden even opzij.
  5. Zet een pan op het vuur en laat zeer heet worden. Wanneer de pan heet is leg je de biefsteak erin. Je weet dat de pan heet genoeg is wanneer je beefsteak onmiddellijk dichtschroeit.
  6. Draai na een 5tal minuten de steak om en schroei de andere kant dicht. Het idee van een Thai beef salad is dat je steak nog bleu is. Wanneer je hiervan geen fan bent kan je uiteraard ook je steak volledig laten doorbakken, maar eerlijk … ik vind dat een beetje zonde ;-).
  7. Kruid beide kanten met peper en overgiet de laatste 2 min de steak met 2el sojasaus. Gebruik geen zout, want sojasaus is al vrij zout van zichzelf.
  8. Haal de beefsteak uit de pan en leg op een snijplank. Snij in dunne plakjes.
  9. Schik de plakjes vlees op de salades en strooi de Furikake erover.
  10. Werk de salade af met de muntblaadjes, granaatappelpitjes en een draai van de pepermolen. Serveer met de vinaigrette.

รสอร่อย ofte, smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.