Snelle courgetti salade met burrata & tomaat

Het moet niet altijd ingewikkeld zijn, zo simpel is dat! Gewoon een eenvoudige courgetti met burrata en daarmee pasta!

Courgetti met tomaat & burrata

Voor 2 personen

Ingrediënten

  • 2 burrata bollen (romige mozzarella ’s)
  • 1 courgette
  • Kwaliteitsolijfolie voor koud gebruik
  • 2el pijnboompitten
  • 300g mengeling aan tomaten (kerstomaten, trostomaten, cocktailtomaten, pareltomaten … wat je maar kan vinden)
  • Peper en zout
  • 1 plantje verse basilicum

Voor de extra tip

  • 1 teentje look

Recept

  • Rasp de courgette met een courgettirasp in spaghettislierten (TIP: de zaadlijst hou je even opzij), doe deze in een kom met een goede scheut olijfolie en een draai van de peper- en zout molen. Meng onder mekaar en zet even opzij.
  • Snijd de tomaten in stukjes, de grootte van een halve kerstomaat is ideaal en zet eveneens opzij.
  • Verhit nu een pan op het hoogste vuur zonder vetstof. Wanneer de pan goed heet is voeg je de pijnboompitten toe en bak ze mooi bruin. Let op dat je bij de pan blijft, het lijkt even te duren voor ze kleuren maar eens de warmte in de pit zit kunnen ze heel snel verbranden wanneer je niet oplet. Haal van het vuur.
  • Nu kan het dresseren beginnen: leg de courgettepasta in het midden. Leg hierop een bol burrata en verspreid de tomatenmengeling over je bord. Werk af met verse basilicumblaadjes, de geroosterde pijnboompitten, een mooie scheut olijfolie en wat peper en zout. Heerlijk met een gegrild stukje ciabattabrood of focaccia erbij.

Extra tip: blend een handje basilicum met de zaadlijst van je courgette, peper en zout en een teentje look tot een vloeibare pesto. Ideaal als vinaigrette voor op je gerechtje.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.