4uren doe ik met hapjes en cava in plaats van taart en koffie . Desserten (als dat al een werkwoord is) met een kaasplank en een glas rode wijn. En op het strand geef je me liever een zak garnalen met witte of rosé wijn dan een Boule de Berlin met crème of confituur.
Hoewel bovenstaande wellicht vooral op een drankprobleem lijkt te wijzen verkies ik bovendien steevast hartige boven zoete gerechtjes.
Als fervente brunchaholic mogen hartige gerechten, naast mimosa, dan ook niet ontbreken op mijn bomvolle brunchtafel.
Deze pizza met gerookte zalm, dille en ricotta is ideaal als kick-start, je kan hem zowel warm als lauw serveren, hij ziet er geweldig uit (bedankt oma liesje voor mijn aangeboren bescheidenheid) en past perfect bij een avocadodip, een rode bieten salade, gemarineerde venkel of een fles bubbels, gin, Aperol Sprits of tequilla. Cheers to that!

Voor 2 personen
Ingrediënten
- 100g bloem
- 90g Griekse yoghurt
- Snuifje zout
- 100g ricotta
- 5 plakjes gerookte zalm
- 3 takjes dille
- ½ courgette
- 1/2 rode ui
Voor de afwerking
- Enkele rode peperbolletje
- Enkele schijfjes citroen
Recept
- Verwarm de oven op 180°C
- Meng de bloem, yoghurt en zout in een mengkom. Kip uit op je werkblad en kneed tot een mooie bol. Rol je bol vervolgens uit tot een ronde pizzabodem met behulp van een deegrol.
- Leg het deeg op een bakpapier, prik er met een vork wat gaatjes in en schuif in de oven voor 10min.
- Snij ondertussen de courgette en de gerookte zalm in fijne reepjes en de rode ui in halve ringen.
- Haal het deeg uit de oven en bestrijk met ricotta.
- Bestrooi met courgette, zalm, rode ui en dille en werk af met peper en zout. Schuif opnieuw in de oven voor een 7tal minuten.
- Leg op een serveerplank en werk af met citroenschijfjes en rode peperbolletjes
Brunchen like a pro!