Volkorenspaghetti met coquilles, venkel, groene asperges en courgettesaus

Onze lichten en vaatwas laten aansteken door Siri of Alexa, kunnen we! Een raket afschieten naar de maan, but of course! Wat ik me dan afvraag is: hoe kan het dat we in zo’n wereld nog steeds elke dag staan te sukkelen om een velletje vershoudfolie van die rol te trekken, een slazwierder alleen kunnen doen draaien met een 10min arm work-out die alsnog resulteert in een losvliegende deksel en keuken vol rucola, en het maken van een portie courgetti keer op keer zorgt voor een overblijvende zaadlijst met het sexappeal van een afgeknabbelde maiskorf.

De slazwierder en vershoudfolie zou ik tot op vandaag echt naar de maan kunnen schieten, maar voor de courgette zaadlijst heb ik ondertussen een oplossing. Receptje van deze volkorenspaghetti met coquilles en saus op basis van courgettezaadlijst down under ;-).

Voor 2 personen

Ingrediënten

  • 140g droge volkoren pasta
  • 10 coquilles
  • 10 groene asperges
  • 1 venkel
  • 1 teentje look
  • Olijfolie

Voor de saus

  • Zaadlijst van 1 courgette
  • Handje basilicum
  • 1 teentje look
  • 2el ricotta

Voor de afwerking

  • Enkele stukjes bieslook
  • Chili flakes

Recept

  1. Snijd de onderste topjes van de groene asperges en snijd iedere asperge in 3.
  2. Breng water aan de kook en laat de asperges gedurende 4-5min gaar koken in het water. Giet af en spoel met koud water om de mooie groene kleur te behouden.
  3. Snijd de venkel en het teentje look in flinterdunne plakjes. Dit kan makkelijk met behulp van een mandoline. Stoof aan in wat olijfolie en kruid met peper en zout.
  4. Doe voor de saus alle ingrediënten in een blender of mix met een staafmixer tot een gladde massa. Kruid af met peper en zout.
  5. Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng de saus eronder.
  6. Doe nu ook de asperges en venkel onder de pasta en kruid af met peper en zout en een scheutje olijfolie. Zet eventueel op een heel laag vuurtje om warm te houden.
  7. Zet tot slot een pan op het vuur en laat goed heet worden. Bak de coquilles kort langs weerszijde aan dat ze mooi bruin zijn, en nog een beetje glazig.
  8. Dresseer het bord en werk af met bieslook en chili flakes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.