Preirolletjes met gerookte zalm, healthy preisaus & gepofte aardappel in de oven

Comfort- & healthy food zijn in de meeste gevallen als Satan & Gabriël, Edgar & Duchess, Voldemort & Harry, … niet de beste vriendjes. En toch, iedereen heeft op zijn tijd eens nood aan een pruttelende ovenschotel om zijn tong aan te verbranden.

Je, naast die verbrande tong, ook nog eens zorgen moeten maken over de calorieën die aan je heupen blijven plakken is absoluut geen optie! Wel, vandaag is je geluksdag.

Deze heerlijk ovenschotel is te klasseren onder de categorie “Healthy comfort food”. Cosy night zonder weegschaal issues, check!

Tongkussen zit er niet meer in vandaag, je skinny jeans aantrekken daarentegen…

Ingrediënten

voor 2 personen

 • 5 preistronken
 • 8 plakken gerookte zalm
 • 2 el mosterd
 • 100ml halfvolle melk
 • 100g parmezaanse kaas (of 50g edelgistvlokken als je het graag skinny houdt)
 • 2 aardappels

Recept

 1. Warm de oven voor op 180°C
 2. Wikkel de aardappels individueel in zilverpapier en steek gedurende 60min in de oven.
 3. Snijd 2 preistronken eerst door midden en dan overlangs in twee (dus eerst verticaal en dan horizontaal) zodat je in totaal 2×4 stukken prei hebt.
 4. Doe wat vetstof in een pan en bak de stukjes prei langs weerzijden bruin. Doe er een scheutje water bij om beter te garen en kruid met peper en zout.
 5. Haal de stronkjes uit de pan en wikkel rond elk stronkje een plakje gerookte zalm. Leg de rolletjes naast mekaar in een ovenschotel.
 6. Snijd nu de andere 3 preistronken in fijne ringen. Doe in een kookpot met wat vetstof, giet er een scheutje water bij, zet het deksel er op en stoof helemaal plat op een laag vuurtje.
 7. Haal de staafmixer erdoor en voeg de mosterd en melk toe, en kruid met peper en zout. Giet de saus over de preirolletjes in de ovenschotel, werk af met de kaas en zet gedurende 25min in de oven.
 8. Haal de zalmrolletjes uit de oven en werk af met wat verse takken dille.
 9. Haal nu ook de aardappels uit de oven.

Living the food life !

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.