Courgettekoekjes met zachtgekookte eitjes

Is alles dan nu terug courgettekoek en ei tussen ons?

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1 courgette
  • 5 eitjes
  • 50g speltvolkorenbloem
  • 1el nigella zaadjes
  • Olijfolie
  • Verse basilicum
  • Koriander
  • Verse dille (naar smaak)
  • Voor de afwerking: Chiliflakes en extra nigella zaad

Recept

  1. Rasp de courgette met een wortelrasp volledig fijn. Doe 1 eitje bij de courgette en roer eronderdoor. Voeg nu peper, zout, nigella zaad, een 4tal el verse dille en bloem toe en roer alles goed onder mekaar. Zet even opzij.
  2. Zet ondertussen een pot water op het vuur en breng aan de kook. Leg de 4 overige eitjes erin van zodra je water kookt. Laat 4min koken. Haal de eitjes er onmiddellijk uit en spoel met koud water.
  3. Zet nu een pan op het vuur met een scheutje olijfolie. Van zodra de pan warm is maak je met behulp van een kleine soeplepel of een eetlepel koekjes van je courgettedeeg in de pan. Draai na een minuut om en bak de koekjes langs weerzijde mooi bruin. Schik ze op 2 borden.
  4. Pel nu de eitjes en leg deze op de courgettekoekjes. Verdeel de verse kruiden over het geheel en werk alles af met peper, zout, chiliflakes, nigella zaad en een scheutje olijfolie.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.