Plaattaart met geroosterde butternut, geitenkaas, pecannoten en rucola

Als grote voorstander van seizoensproducten voelt het koken met producten buiten het seizoen toch altijd een beetje aan alsof ik een misdaad bega. Zoals koken met een butternut in de lente…

Al ben ik er zeker van dat de smaak van deze plaattaart met butternut pompoen door de correctionele rechtbank als verzachtende omstandigheid zal gezien worden. All rise the course 😉

Plaattaart met geroosterde butternut, geitenkaas, pecannoten en rucola

Ingrediënten

Voor 1 plaattaart

  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 butternut
  • 2 handen rucola
  • 250g zachte geitenkaas (bouche)
  • 1 hand pecannoten
  • optioneel: 150g spekblokjes
  • 250g zure room
  • 3el honing
  • arachideolie
  • 1 el tijm

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Schil de butternut en snijd in blokjes. Leg deze op een bakplaat en overgiet rijkelijk met arachideolie. Bestrooi daarna met peper, zout en tijm en schuif in de oven gedurende 20min om te roosteren.
  3. Ontrol het bladerdeeg op een bakplaat en bestrijk volledig met zure zoom zoals je zou doen om een pizza in te smeren. Kruid af met peper en zout.
  4. Haal de butternut uit de oven en verlaag de oven naar 180°C.
  5. Verspreid de butternut over het bladerdeeg en brokkel de zachte geitenkaas hier bovenop.
  6. Werk af met de spekblokjes, pecannoten en de tijm. Overgiet alles met honing en kruid nog een laatste keer met peper en zout.
  7. Schuif in de oven gedurende 15-20min.
  8. Haal de plaattaart uit de oven en werk af met verse rucola.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.