Spicy Davai dumplings met citroen-gember dressing en paprika en courgette

Toen ik Ruslan voor de eerste keer met zijn Davai dumplings in mijn keuken ontving, lagen er ondertussen bloemkoolroosjes in de oven te roosteren. Ik moest onze toffe babbel dan ook even onderbreken om de bloemkool op tijd te redden van de ondergang.

Nu, geen idee of je ooit geroosterde groeten zag? Die zien er ALTIJD een beetje té bruin uit. Ruslan daarentegen kreeg een instant paniekaanval bij het zien van de plaat vol bruine bloemkoolroosjes, “Oh neen, nu heb je door mijn schuld de bloemkool laten aanbranden”.

Nope I did’nt “dat hoort zo te zijn” zei ik, maar sindsdien kunnen Ruslan en ik mekaar niet meer loskoppelen van het beeld van bruin geblakerde groenten.

“Fabrique MANGERfique style” is volgens Ruslan altijd een beetje aangebrand. Bij het kokerellen met de heerlijke vegan dumplings van hem en Maybritt kon ik dan ook niet anders dan gaan voor een vleugje “aangebrand”. Trust me, deze wil je proeven!

Davai dumplings met citroen- gember dressing en geblakerde groenten.

Voor 2 personen

Ingrediënten

 • 1 pak spicy Davai dumplings (ik kan zo’n pak in mijn alleen op, dus als je met grote eters bent, voorzie dan een pakje per persoon, als voorgerecht volstaat 1 pak voor 2)
 • 1 gele paprika
 • 1 groene paprika
 • ½ groene courgette
 • ½ gele courgette
 • 1 citroen (sap en zeste)
 • 2 cm gember
 • enkele korianderblaadjes
 • 1 handje cashewnoten
 • afwerking: sesamzaad en chiliflakes

Recept

 1. Leg de diepgevroren dumplings in een met olijfolie ingevette antikleefpan en bak gedurende 5minuten langs weerzijde op een matig vuur.
 2. Snijd ondertussen de paprika in reepjes en de courgette in halve maantjes. Gooi deze na 5min bij de dumplings in de pan en verhoog het vuur tot de hoogste stand (blijf bij de pan). Laat nog een 4tal min bakken. Roer de groenten en dumplings regelmatig om zodat ze niet aanbranden en voeg indien nodig wat olijfolie toen. Kruid met peper en zout.
 3. Verlaag het vuur naar de laagste stand.
 4. Rasp wat zeste van de citroen en zet deze opzij. Snijd dan de citroen door midden en blus hiermee de inhoud van je pan.
 5. Rasp nu de gember uit in de pan en roer nog even alles goed onder mekaar.
 6. Schik nu alles op de borden en werk af met wat zeste van citroen, peper en zout, cashewnoten, koriander, chiliflakes en sesamzaadjes.

Geniet van je aangebrande lekkernij 😉

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.