Salade van gepekelde watermeloen met mousse- en crumble van geitenkaas en gerookte forel

Opleggen, pekelen of inmaken uiteindelijk is het toch gewoon allemaal “één pot nat”.

Voor 2 personen

Ingrediënten

Voor de gepekelde watermeloen

  • Weckpot of bokaal van 300ml
  • 60ml granaatappelazijn
  • 120ml water
  • 20g agavesiroop (kan ook met rietsuiker)
  • 1 dikke plak watermeloen

Voor de salade

  • 6 radijzen
  • 3 handen mesclun (sla mengeling)
  • 200g gerookte forel
  • 200g smeerbare geitenkaas
  • 1 eiwit
  • 200g zachte geitenkaas buche zonder korst
  • 2 lenteui
  • 6 takjes bieslook
  • olijfolie
  • 2el agavesiroop

Recept

Maak de gepekelde watermeloen de dag ervoor

  1. Snijd de watermeloen in kleine 3hoekjes
  2. Zet water met azijn en de siroop of suiker op een matig-laag vuur tot de suiker of siroop is opgelost. Je hoeft ze dus niet tot het kookpunt te brengen. Laat vervolgens de vloeistof even afkoelen.  
  3. Doe de watermeloen in de weckpot en overgiet met de afgekoelde vloeistof. Zet een nacht in de frigo.

De salade maak je de dag nadien

  • Snijd de bouche geitenkaas in 6 plakjes en zet gedurende 10-15 min onder de grill in je oven tot hij gesmolten en mooi bruin is. Haal vervolgens uit de oven en laat afkoelen.
  • Klop het eiwit volledig stijf met een mixer. Spatel de smeerbare geitenkaas er voorzichtig onder om er een mousse van te maken. Zet even in de frigo terwijl je de salade samenstelt.
  • Leg een bedje mesclun op je bord als basis.
  • Trek de gerookte forel in grote stukken en verdeel over het bord.  
  • Snijd de radijsjes in schijfjes en verdeel over de salade.
  • Neem de gebruinde geitenkaas erbij. Je zal zien dat deze helemaal gesmolten is en een crumble vormt wanneer je hem uit de ovenschaal haalt. Leg op ieder bord 3 ‘hoopjes’ geitenkaascrumble.
  • Neem nu ook de mousse uit de frigo en leg enkele lepeltjes van de mousse op de salade.
  • Snijd tot slot de lenteui in ringen en verdeel over de salades samen met gesnipperde bieslook.
  • Overgiet de salade met de agavesiroop en een lepeltje olijfolie en werk af met peper en zout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.