Pad thai met beefsteak en pinda’s

Muziek en koken zijn wat mij betreft, net als kaas en confituur, onlosmakelijk met elkaar verbonden. Naast het feit dat ik tijdens het koken de muziek loeihard zet om de broccoli’s en courgettes van de dag te entertainen met een waar zang- en dansoptreden, leerde ik ook enkele keukenweetjes dóór de muziek. Zo zorgden The Radios er in 1992 voor dat ik bekend raakte met naan en krijg ik bij de Yeah Yeah Yeahs spontaan zin in hespenrolletjes. Maar de ultieme keukentips kreeg ik van Aerosmith, He told me to, Wok this way! Talk this way! Wok this way! Talk this way!

Zelf eens wokken volgens de Aerosmith regels? Deze Pad Thai met rundreepjes zal je zeker kunnen bekoren.

Voor 2 personen

Ingrediënten

Voor de gemarineerde steak:

  • 200g steak
  • 2el sojasaus
  • 1kl chili flakes
  • 1el sesamolie
  • 1el honing

Voor de wokgroenten:

  • 2 grote wortels met een dunschiller in slierten gesneden
  • 300g sojascheuten
  • 2 preistronken in ringen gesneden
  • 150g edamame bonen (gekookte)
  • 1 limoenen
  • 1el sojasaus
  • 1el sesamolie

Voor de afwerking:

  • 2 lenteui
  • enkele verse muntblaadjes
  • 1 handje pindanoten
  • Sriracha hot chili saus naar smaak

Recept

  1. Meng in een kommetje de sojasaus, honing, sesamolie en chiliflakes.  Snij de steak in plakjes van 0.5cm en leg in een doosje. Overgiet met het sojamengsel en zet gedurende 20min in de frigo.
  2. Zet een wokpan op het vuur en wok de steakreepjes in wat olie tot ze mooi bruin zijn. Giet vervolgens het overtollige sap van de marinade erbij tot het volledig is ingekookt/verdampt. Haal de steakreepjes even uit de pan en zet opzij.
  3. Wok de wortel, sojascheuten en prei gaar (7min). Voeg op het einde de steakreepjes en de edamame bonen toe.
  4. Snijd een limoen overlangs en pers hem volledig uit in de pan. Voeg de sesamolie en sojasaus toe en laat nog 1 min op het vuur staan.
  5. Snijd ondertussen de lenteui en de munt fijn.
  6. Verdeel de pad thai over de borden, werk af met verse munt en lenteui, wat pindanoten en Sriracha hot chili saus.

PS: als je wil kan je aan dit gerecht ook noodles toevoegen. Ik vind dat niet noodzakelijk, maar voor een carbs fan kan het zeker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.