Is het een zoete aardappel of een bataat? Goh, “potayto, potahto”!
Gepofte zoete aardappel met ricotta-waterkers crème en curry granola
Ingrediënten
Voor 2 personen (als lunch of bijgerecht voor een BBQ)
Voor de zoete aardappel
- 2 grote zoete aardappels
- Handje rucola
Voor de curry granola
Deze hoeveelheden zijn voor een grote pot granola, deze kan je zeker 1-2 maanden bewaren voor over slaatjes, in soepen …
- 300g havermout
- 200g notenmengeling
- 100g lijnzaad
- 100g pompoenpitten
- 2el currypoeder
- 1el paprikapoeder
- 2el Provençaalse kruiden
- 100ml olijfolie
Voor de ricotta-waterkerscrème
- 250g ricotta
- 2 volle bussel waterkers
- Eventueel andere verse kruiden die je nog liggen hebt
- Olijfolie
Recept
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng alle ingrediënten voor de granola grondig onder mekaar en giet de granola op een bakplaat met bakpapier. Schuif in de oven gedurende 30min en roer om de 10min even goed door.
- Spoel de zoete aardappels en leg ze (met schil) ook in de oven gedurende 25min. Haal uit de oven, snijd hem doormidden en laat een beetje afkoelen.
- Doe de ricotta en verse waterkers in een food processor met een scheut olijfolie en een snuif zout en enkele draaien aan de pepermolen. Blend tot een gladde massa.
- Nu kan het dresseren van de patat beginnen. Vul de aardappel met je ricotta mengsel en een lepel granola. Werk af met de rucola, wat peper en zout en een scheutje olijfolie.
BBQ time !!!