Volkoren penne met zeebaars, mosseltjes, spitskool & selder

Net wanneer je denk ‘Yes, het mosselseizoen komt eraan’ herinnert iemand je er doodleuk aan dat je eigenlijk verondersteld wordt om ze enkel te eten in de maanden met een –r en dus niet in mei, juni, juli en augustus. Pfff … wat een mossel!

Eerlijk is eerlijk, ik trek me net als de Chinezen weinig aan van die –r regel. In tegendeel, tijdens de zomer smaakt zo een ziltige mossel toch nog net dat tikkeltje beter. Zeebriesje en de zon op mijn totje, laat die pot mossels maar aanrukken OBEL!

Voor 2 personen

Ingrediënten

 • 140g ongekookte penne
 • 3 selder stengels
 • ½ kg mosseltjes
 • 1 ui 
 • 1 teentje look
 • ¼  spitskool
 • 300g zeebaars zonder vel
 • Sap van 1 limoen
 • 2el currypoeder
 • 50 ml witte wijn (droge)
 • boter
 • 2 el zure room
 • dille

Recept

 1. Breng een pot licht gezouten water aan de kook. Kook de penne al dente volgens de instructies op de verpakking. Giet af.
 2. Zet de mosseltjes ondertussen onder in een pot koud water om te spoelen.
 3. Snijd de selder in stukjes. Snijd ½ van de ui in halve ringen. Stoof de selder en de uienringen aan in de boter in een grote kookpot, op een zacht vuur.
 4. Haal de mossels uit het water en doe ze onmiddellijk in de kookpot zonder te laten uitlekken. Kruid met peper er 1 el currypoeder. Dek af en laat op een hoog vuur 4 tot 5 minuten koken, tot de mosselen open zijn. Roer of schud na 4-5 min nog eens door de kom en laat nog 3min met het deksel op de kom. Zet opzij.
 5. Snipper de andere helft van de ui en het teentje look fijn. Snijd de zeebaars in blokjes en snijd de spitskool in fijne sliertjes.
 6. Doe wat boter in een wokpan en bak hierin de spitskool kort aan. Haal even uit de pan en leg opzij op een bord. Bak nu de look en ui in de wokpan aan in boter en doe er de zeebaars bij. Kruid met peper, zout en 1 el currypoeder. Voeg nu de gebakken spitskool toe aan de vis en giet hierbij de wijn en het limoensap.
 7. Haal ondertussen je mosseltjes uit hun schelp en voeg toe aan de wokpan. Voeg op het laatste een 200ml sap van de mosseltjes toe met de gewenste hoeveelheid selder. Doe de penne erbij en laat nog een 2tal min op het vuur staan om alles mooi warm te maken. Kruid bij met peper en zout.
 8. verdeel over de borden en werk af met zure room en dille.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.