Salade van geroosterde bloemkool en krieltjes met knolselder, zachtgekookte eitjes en tahin dressing

Ieder jaar, drie dagen voor ik op reis vertrek vindt voor mij het hoogtepunt van het jaar plaats. Ik ben helemaal in mijn nopjes, met een smile tot achter mijn oren. Ik dans door de keuken alsof het de feestzaal van de Vooruit is. Yes yes yes, ik mag eindelijk nog eens mijn frigo leeg koken! En laat dat nu net de drie dagen zijn waarin ik nieuwe gerecht ontdekkingen doe. I proudly present you: ontdekking 1 van deze week “salade van geroosterde bloemkool en krieltjes met knolselder, zachtgekookte eitjes en tahin dressing”. (link in bio)

Ah ja en mijn melkflessen zien nog eens het zonlicht over drie dagen, dat is ook wel mooi meegenomen.

Voor 2 personen

Ingrediënten

Voor de salade

 • 1 handje rucola
 • 12 krieltjes
 • ½ bloemkool
 • 3el olijfolie
 • ½ el ras el hanout
 • 4 eitjes
 • ¼ knolselder
 • 1 citroen

Voor de dressing

 • Sap van 1 citroen
 • 1el tahin
 • 50ml water
 • 1el mosterd

Voor de afwerking

 • Peper en zout
 • Granaatappelpitjes
 • Waterkers

Recept

 1. Verwarm de oven voor op 210°C
 2. Snijd de krieltjes door midden en maak kleine roosjes van de bloemkool. Leg beiden op een met bakpapier bedekte bakplaat en besprenkel met olijfolie.
 3. Strooi de ras el hanout over de bloemkoolroosjes, zorg dat alle roosjes ermee bedekt zijn. Kruid met peper en zout en schuif in de oven gedurende 20min.
 4. Zet ondertussen een kookpot met water op het vuur. Van zodra het water begint te koken leg je er de eitjes gedurende 5min in. Na 5min haal je ze eruit en spoel ze onmiddellijk met koud water. Laat even afkoelen.
 5. Neem nu de knolselder en schil hem. Gebruik een mandoline of dunschiller om fijne plakjes van de knolselder te snijden. Leg de knolselderschijfjes op een bord langs de kant en besprenkel met citroensap en peper en zout.
 6. Maak nu de dressing. Doe alle ingrediënten voor de dressing samen in een kommetje en roer onder mekaar. Een garde kan hierbij helpen.
 7. Nu kan het dresseren beginnen. Leg op elk bord een bodem rucola, schik hierop de plakjes knolselder, krieltjes en bloemkoolroosjes. Giet enkele druppels dressing over de salade. Pel de eitjes en leg ze bovenop de salade. Snij ze doormidden zodat de dooier over de salade loopt. Werk af met granaatappelpitjes, waterkers en peper en zout.

Wedden dat je deze, de eerste dag na je reis, opnieuw zal willen maken?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.