Kokos-chia pudding met bananen-aardbeienijs en krokante nootjes

Naast het tellen van muggenbeten, een halve dag in mijn slaapkleed door de keuken fladderen en het bijtanken van wijn aan een tempo dat ik normaal bruiswater zou drinken houd ik me op reis ook wel eens bezig met minder baanbrekende activiteiten. Zoals knutselen met eten bijvoorbeeld. Geen zaligere plaats om gerechtjes uit te testen dan in je slaapkleed tussen de wazige muggen, toch?

Dit gerechtje is een ideale start van een vakantiedag. Zomers, bikini proof en meeega jummie!

Voor 2 personen

Ingrediënten

Voor de pudding

  • 6 el chiazaadjes
  • 300 ml kokosmelk (geen kokosroom uit blik)

Voor het compote van rode vruchten

  • 100g rode vruchten (aardbeien, frambozen … )
  • 1el honing of rietsuiker

Voor de bananenijs

  • 2 kleine bananen
  • 10 aardbeien
  • 100ml kokosmelk

Voor de krokante noten

  • 1 handje noten en zaden
  • 1el honing
  • 1el olijfolie
  • 1tl kaneel

Afwerking

  • 2 aardbeien
  • 6tal blauwe bessen

Recept

Start de avond ervoor met de voorbereidingen voor dit gerecht.

  1. Snijd de bananen in stukjes en steek in de diepvriezer.
  2. Meng de chiazaadjes onder de kokosmelk in een afgesloten doosje en zet in de frigo.
  3. Maak nu het compote van rode vruchten. Doe de vruchten en honing in een steelpannetje en zet op het vuur. Breng aan de kook en laat 1min inkoken. Zet daarna het vuur uit en doe het compote in een kommetje. Laat even afkoelen en zet het kommetje in de frigo. 

De ochtend zelf

  1. Breek de noten ik kleine stukjes en doe in een pan met olijfolie. Laat even aanbakken. Wanneer de geur van de nootjes vrijkomt voeg je de kaneel en honing toe. Laat nu de honing nog even karamelliseren zodat de nootjes samen gaan klitten. Giet uit op een bakpapiertje om af te koelen. 
  2. Haal het compote en de chiapudding uit de frigo en neem 2 glazen. Doe in elk glas een bodem compote en daarop de chia-pudding.
  3. Maak nu het ijs. Haal hiervoor de bananen uit de diepvries en doe ze in een food processor of blender. Voeg de kokosmelk en aardbeien toe en laat draaien tot een smeuïge ijs.
  4. Verdeel het ijs over de glazen en werk af met je notencrumble en enkele aardbeien en blauwe bessen.
  5. Enjoy your summer breakie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.