Volkorenwafels met vijgen en geitenkaas

Ik weet het, ik weet het. Op vakantie heb ik niet alle materialen bij de hand om mijn foodfoto’s tot in de puntjes te verzorgen. Maar dit receptje wou ik toch echt wel met jullie delen.

De wafeltjes kan je perfect de dag ervoor bereiden. Ik maak ze soms zelfs een week ervoor en steek ze in de vriezer (a.k.a my best friend). De dag zelf hoef je ze gewoon in de broodrooster te steken en de toppings erop te doen. Easy peasy, but fancy brunch? That’s how we roll !

Voor 2 personen

Ingrediënten

Voor de wafels

  • 150g volkorenbloem
  • ½ zakje bakpoeder
  • 1 ei
  • snuifje zout
  • 50 g gesmolten boter
  • 15g suiker
  • 125ml melk
  • Beetje boter om te bakken

Voor de afwerking

  • 200g geitenkaas
  • 4 grote vijgen
  • ½ el rietsuiker of honing
  • Handje jonge bladspinazie
  • Optioneel: notencrumble zoals gemaakt in het recept van de chiapudding met bananenijs.

Het recept

  1. Verwarm je wafelijzer voor terwijl je het beslag maakt. Het is belangrijk dat je ijzer warm genoeg is voor een mooi resultaat.
  2. Doe de gesmolten boter, snuif zout en de suiker samen in een kom en klop met een garde stevig tot een schuimige massa.
  3. Voeg het ei toe samen met de helft van de melk en klop opnieuw stevig onder de boter.
  4. Spatel de bloem en de rest van de melk erdoor tot een glad beslag.
  5. Nu kan het bakken beginnen. Doe een klontje boter tussen het wafelijzer. Neem een ijsschep en schep een hoopje beslag uit in het wafelijzer. Laat een 5tal min bakken en haal uit het ijzer. Herhaal dit met de rest van het beslag.
  6. Schil tussendoor 2 van de vijgen en doe in een steelpannetje met de rietsuiker. Zet op een laag vuur en plet met een vork tot een confituur. Haal van het vuur en zet even opzij tot al je wafeltjes gebakken zijn.
  7. Dresseer de borden. Leg op elk bord 2 wafels en brokkel de geitenkaas erover. Snijd de overige 2 vijgen in plakjes en verdeel over de borden. Werk af met spinazieblaadjes, notencrumble en enkele lepeltjes van de vijgenconfituur.

Tip: heb je graag warme geitenkaas? Steek de geitenkaasplakjes dan even in de oven terwijl je de wafeltjes aan het bakken bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.