Plaattaart met zure room, paprika, gerookte ham en geitenkaas

“Luie taart bakt plaattaart”, het had de titel van een hoofdstuk uit een autobiografische vakantieroman kunnen zijn. Een hoofdstuk over mijn reis in Hongarije.

Helaas kwam er de afgelopen weken buiten het uitschrijven van het recept, weinig anders zinvol uit die pen van mij. En toch, heel trots op dit kortverhaal! Zeker de moeite om te lezen, en als je nog energie over hebt … effe maken zou ik zeggen.

Ingrediënten

  • Rol bladerdeeg
  • 200g zure room
  • 5 puntpaprika’s
  • 5 plakjes gerookte ham (optioneel)
  • ½ rode ui
  • 200g zachte geitenkaas
  • Verse oregano

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Rol je bladerdeeg open en rol eventueel nog even verder uit met een deegrol. Smeer het volledige vel in met zure room.
  3. Snij de paprika’s in ringen en verdeel over het deeg. Snijd de rode ui in halve ringen en verdeel eveneens over het deeg. Kruid met peper en zout.
  4. Brokkel de geitenkaas erover en trek de ham uit mekaar. Verspreid beiden ook over het geheel.
  5. Leg nu enkele takjes oregano op de taart, maar houd er zeker enkele apart voor de afwerking.
  6. Steek de taart gedurende 20min in de oven. Indien je taart niet volledig is uitgebakken, steek nog een 5-10min terug (dit hangt af van het type oven)
  7. Dresseer met wat extra oregano.

Dit gerecht kan je werkelijk bij alles serveren, brunch, lunch, apero of als een side dish bij de BBQ. Easy en toch super lekker!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.