To do lijsten met de omvang van een dikke Van Dale, een body die dankzij alle rosé en ijsjes op zijn minst summer-proof kan genoemd worden, buitentemperaturen waar zelfs een koele kikker het warm van krijgt en een klok die thuis sneller tikt dan in Hongarije. It’s great to be back! Super veel zin om weer te gaan knallen! Snelle en frisse carpacciosalade to te rescue!


Voor 2 personen
Ingrediënten
- 1 handje kerstomaten
- 2el parmezaanschilfers
- 2 dikke sneden volkorenbrood
- 2el olijfolie
- 1el Funky Soul Kruiden chimichurri (te koop bij Colruyt) à alternatief: ¼el komijn, ¼el paprika, ¼el cayennepeper, ¼el oregano, ¼el pili-pili
- 300g verse carpaccio schelletjes
- Sap van 1 citroen
- 2el olijfolie
- 1 maiskolf
- 2 handen mesclun salade
- Verse tijm
Recept
- Zet een pot kokend water op het vuur en kook de maiskolf gedurende een 7tal min gaar. Haal uit het water en laat afkoelen.
- Zet een antikleefpan op het vuur. Snijd de kerstomaatjes door midden en leg ze met de vlakke kant in de pan om aan te kleuren gedurende een 2-3tal min. Haal de tomaatjes uit de pan en leg opzij.
- Trek het brood in grote stukken en doe in dezelfde pan met 2el olijfolie. Kruid met 1/2el chimichurri kruiden en laat de broodkostjes bruinbakken. Voeg 1el parmezaanschilfers toe wanneer de broodkruimels mooi aangekleurd zijn. Zet opzij terwijl je de salade samenstelt.
- Verdeel de mesclun sla over de borden. Maak roosjes van de carpaccio en verdeel eveneens over de borden. Snijd vervolgens de mais van de kolf en strooi over je salade, net als de gebakken kerstomaatjes. Werk nu af met wat verse tijm, de overige chimichurri kruiden en de resterende parmezaankaas.
- Meng het citroensap met de olijfolie en sprenkel over de salade
- Doe op het laatste de krokante croutons over de salade.