Dit gerecht is echt peanuts om te maken, maar sooooooy good!

Salade van paksoi, sojascheuten, komkommer, kip en pindasaus
Voor 2 personen
Ingrediënten
Voor de salade
- 2 kleine paksoi
- 250g sojascheuten
- 1/3 komkommer
- 1el sojasaus
- 1el sesamolie
- 1/2el vissaus
- Sap van 1 limoen
- 300g kipfilet
- 1/2el curry
- Pili pili en wat pindanootjes ter afwerking
Voor de pindasaus
- 2el pindakaas
- Sap van 2 limoenen
- 1el sojasaus
Recept
- Snijd de komkommer in halve maantjes en zet opzij met de sojascheuten.
- Mix de ingrediënten voor de pindasaus in een kommetje en zet eveneens opzij (tip, het moet een lopend sausje zijn, als dit niet het geval is voeg je een klein beetje water toe).
- Snijd de paksoi door midden en bak langs beide kanten aan in een antikleefpan. Doe ondertussen de vissaus, sesamolie, limoensap en sojasaus bij mekaar en giet over de paksoi in de pan. Kruid bij met wat peper. Haal uit de pan wanneer beide kanten mooi bruin zijn en zet opzij.
- Snijd de kip in blokjes en bak in dezelfde pan aan met het currypoeder en wat peper.
- Schik nu alles op het bord. Start met de paksoi, dan de komkommer en sojascheuten en eindig met kip. Doe enkele druppels sojasaus over het geheel of presenteer in een potje. Werk af met pili pili en wat pindanootjes.
GENIET!