Zomerse roodbaars met venkel en tomaat

Dit gerechtje met lijst en roodbaals in er écht ééntje om in te rijsten.

.

.

.

Voor 2 personen

Ingrediënten

  • 100g zilvervliesrijst
  • 1el curry 2 coeur de boeuf tomaten
  • 1 venkel knol
  • 2el olijfolie
  • Verse tijm
  • 1el Provençaalse kruiden
  • 1 citroen
  • 300g roodbaarsfilets
  • Scheutje olijfolie om te bakken

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Doe de zilvervliesrijst in een kookpot met een dubbel volume water en het currypoeder. Zet op het vuur en kook volgens de kooktijd op de verpakking.
  3. Neem een bakplaat en bekleed met bakpapier. Snijd de venkel in grote stukken en de tomaten in dikke plakken. Verspreid over de bakplaat en strooi de Provençaalse kruiden erover samen met de olijfolie. Zorg dat vooral de venkel voldoende olijfolie krijgt. Kruid bij met wat peper en zout en schuif in de oven gedurende 15-20min.
  4. Neem nu een antikleefpan en doe er een scheutje olijfolie in.
  5. Snijd de vis in reepjes of bak in hun geheel in de pan tot ze mooi bruin zijn. Snijd ondertussen de citroen in halve maantjes en leg deze in de pan. Voeg ook enkele takjes verse tijm toe en kruid met peper en zout.
  6. Dresseer het bord. Begin met de rijst en de groenten en leg er vervolgens de vis en citroen stukjes op. Werk vervolgens af met wat verse takjes tijm en serveer met een lekker glaasje witte wijn of home made iced tea.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.