Saladbowl van zoete aardappel, champignons, aubergine, avocado en rode biet

Als het op oriëntatiegevoel aankomt ben ik de persoon die alle vrouwelijke stereotypen met glans overstijgt. Mijn weg verliezen op de Meir bij het naar buiten wandelen uit een winkel, kan ik! Een vriendin voor de 10e keer bezoeken met GPS op volle toeren, that’s me! Ik zou graag zeggen dat het is omdat mijn galante navigator en ik onafscheidelijke vrienden zijn, maar nadat hij tijdens mijn route voor de 5de keer “indien mogelijk graag keren” heeft gezegd, bespeur ik toch enige irritatie in zijn stem. De liefde is blijkbaar dus éénrichtingsverkeer.

Het zal je dan ook niet verwonderen dat ik mensen liever bij mij thuis uitnodig, dan hoef ik gewoon op de geur van het eten af te gaan om mijn weg naar de keuken terug te vinden.

Deze salade bowl met zoete aardappel, champignons, aubergine en gekarameliseerde ui maakte ik gisteren voor mijn bezoek en jullie kunnen hem vanaf nu ook smullen.

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 2 zoete aardappelen
  • 1el ras el hanout
  • 4el olijfolie
  • 8 champignons
  • 1 rode ui
  • 2el balsamico
  • 1 aubergine
  • 2el Lima SHOYU GINGER THAI (alternatief 1el sojasaus en 1 el ahornsiroop)
  • 2 voorgekookte rode bieten
  • 1 granaatappel (pitjes)
  • 2el balsamico
  • ½ avocado
  • Platte peterselie

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de zoete aardappel in plakken en leg op een bakplaat met bakpapier bekleed. Bestrooi met ras el hanout, overgiet met 2el olijfolie en schuif in de oven gedurende 20-25min tot ze gaar zijn.
  3. Spoel de champignons proper en ontdoe van het steeltje, laat ze voor de rest in hun geheel. Verhit een antikleefpan met 1el olijfolie en leg de champignons erin. Laat mooi bruin bakken langs weerszijde en kruid af met peper en zout. Zet opzij op een bord.
  4. Neem de rode ui en snijd deze in halve ringen. Doe ze in dezelfde pan en laat even glazig bakken. Giet er vervolgens de balsamico bij en kruid met peper en zout. Leg naast de champignons op het bord.
  5. Snijd de aubergines in plakken. Verwarm de pan opnieuw met 1el olijfolie en leg de aubergines erin, laat even bakken. Zorg dat de aubergines voldoende olie opnemen en voeg zo nodig een scheutje water toe om ze een beetje wak te maken. Overgiet vervolgens met de Shoyu saus en bak nog even langs beide kanten tot ze mooi bruin zijn. Leg op het bord bij de rest.
  6. Neem de rode bieten erbij en snijd in blokjes. Klop de granaatappelpitjes uit de granaatappel en doe bij de rode biet blokjes. Werk af met peper en zout en 2el balsamicoazijn.
  7. Snijd tot slot de avocado in plakjes.
  8. Nu kan de afwerking beginnen. Neem 2 diepe borden en schik de verschillende groenten er naast mekaar op. Werk af met wat verse peterselie en de gesneden avocado.
  9. Wil je hem next level? Doe er wat feta of halloumi bij, punten scoren verzekerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.