Wanneer ik samen met mijn zus op stap ben kan de wereld zich maar beter voorbereiden op double trouble. Allebei hebben we een contract met the universe waarin we ons ertoe verbinden om de eenvoudigste klusjes toch standaard “net niet vlekkeloos” te klaren.
Zo gingen we deze zomer stadsfietsen huren in Hongarije. Na lang uitzoeken hoe dat hele citybike-systeem werkte stonden we uiteindelijk beiden met een fiets in de hand. Wat we ons echter pas bij de eerste trap op de pedaal realiseerden, was dat de ene een elektrische en de andere een gewone fiets (guesse who) gefikst had. Gezellig wel zo “samen” door de Hongaarse bergen trappen. Social distancing on point!
Mijn zus is mij nu wellicht ook zeer dankbaar voor het vereeuwigen van dit verhaal. We kunnen nu vredig door het leven te gaan als “de kneusjes van de zalm”.

Voor 2 personen
Ingrediënten
- 140g volkorenpasta
- 200g zalmfilet
- 2el sesamolie
- 2el sojasaus
- 1/2 el sesamzaad
- 1/2el nigellazaad
- 8 champignons
- 2 preistronken
- Plantaardige olie om te bakken
- 1 teentje look
- 2el miso pasta
- verse peterselie of koriander voor de liefhebber
- parmezaanschilfers voor de afwerking
Recept
- Zet een pot water op het vuur en breng aan de kook. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
- Neem de zalmfilet en snijd in blokjes. Doe in een kommetje met de sesamolie, sojasaus, sesamzaad en nigellazaad en zet even opzij om te marineren.
- Snijd de champignons en prei fijn. Neem een wokpan en bak in wat plantaardige olie de groenten aan.
- Pers er het teentje knoflook in uit en doe de miso pasta erbij. Zorg dat de miso mooi verdeeld is over de groenten.
- Roer goed onder mekaar, doe er de laatste 5min de pasta en zalm bij en roer nog even goed door. Kruid met peper en zout.
- Werk het geheel af met wat verse peterselie of koriander en wat parmezaanschilfers.