Dat geroosterde butternut perfect past bij avocado-ricotta crème en deze Griekse kaas, dat is gewoon een feta!
Maar doe vooral zelf de test en maak het receptje hieronder eens klaar. Je kan het ook zeer gemakkelijk voorbereiden voor de dag nadien als lunch. Geniet ervan!

Ingrediënten
Voor 2 personen
- ¼ butternut
- 1el komijn
- Olijfolie
- 100g ricotta
- ½ avocado
- Sap van 1 limoen
- 2 handjes rucola
- Pitjes van 1 granaatappel
- 1 handje kerstomaatjes
- 100g feta
- Peper en zout
- Optioneel: flatbread om erbij te serveren
Recept
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de butternut in grote plakken en leg op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Kruid met komijn en overgiet met een 2tal eetlepels olijfolie. Schuif in de oven gedurende 15-20min.
- Neem een blender. Doe hierin de ricotta, avocado, limoensap, 1el olijfolie en peper en zout. Laat blenden tot een smeuïge massa.
- Snijd de kerstomaatjes in twee.
- Nu kan je de salades dresseren. Leg op ieder bord een handje rucola. Leg daarboven de geroosterde butternut en kerstomaatjes. Brokkel de feta erover en werk af met een paar dots van de ricotta-avocado crème, de granaatappelpitjes, een scheutje olijfolie en een flinke draai aan de peper en zout molen.
- Dien op met een toastje van naanbrood uit dit recept met veggie gyros.
