Italiaanse kippenspies met parmaham, parmezaan aubergines en gekonfijte tomaat

Ik parlo no Italiano, maaro wat ik wello capisco is “mmmmmmmmm”.

Dit Italiaans geïnspireerd receptje brengt je instant naar zonnigere, coronafree tijden.

Maak het even en laat me zeker weten wat je ervan vond of tag ons in je story op Instagram of Facebook. Altijd leuk om te zien wie mijn gerechtjes maakt :).

Voor 2 personen

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 2el parmezaanse kaas
  • 2 kipfilets
  • Olijfolie
  • 4 plakjes parmaham
  • 200g mengeling aan tomaatjes (kleine trostomaatjes en kerstomaten)
  • Paar takjes verse oregano
  • Provençaalse kruiden
  • Saté prikkers

Recept

  1. Zet de oven op 180°. Spoel de tomaten en schuif ze in een ovenschaal in de oven gedurende 15min.
  2. Snijd de kipfilet in reepjes en rijg ze op de saté prikkers. Wikkel de parmaham errond. Neem een antikleefpan en bak de satés langs weerzijde bruin in wat olijfolie. Kruid met een snuifje Provençaalse kruiden en peper en zout. Zorg dat ze mooi gaar zijn binnenin.
  3. Snijd ondertussen de aubergines in plakken van 0.5cm dik en bestrijk langs weerszijde met olijfolie. Neem een andere antikleefpan en bak de aubergineschijven hierin. Wanneer ze zacht zijn bestrooi je 1 kant van elke aubergineschijf met Parmezaan, peper en zout en een snuifje Provençaalse kruiden. Zet het vuur lager en laat de aubergines liggen tot de kaas gesmolten is.
  4. Nu kan je het bord dresseren. Haal de tomaatjes uit de oven en leg op het bord. Schik de satés hiernaast en eindig met de aubergineschijven. Werk af met wat verse oreganotakjes en een scheutje olijfolie.
  5. La bella Italia op je Belgische bord 😉

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.