Spaghetti met komijngehakt, feta, wortel en kerstomaat

Ik ben een echt gezelligheidsbeestje. Zo iemand die liever de bloemetjes buiten zet dan ze water te geven, het geweldig vind om Ramen te eten, maar niet om ze te poetsen en niets liever doet dan een streepje muziek opzetten om met z’n allen luidkeels mee te zingen, maar als het stof moet afgedaan worden zing ik plots een toontje lager.

Wanneer ik mensen uitnodig vertaalt zich dat dan ook steeds in een vaste checklist. Drie dagen op voorhand weet ik wat ik ga maken als apero, als maaltijd, welke drankjes ik ga schenken, hoeveel kaarsen er gaan branden, welke muziek er zal opstaan en hoe ik mijn tafel ga dekken. Pas wanneer mijn gasten de deur uitzijn valt mn oog op het stof aan de lamp, de vuile ramen en verslenste planten. Maar goed, dat hebben mijn gasten sowieso niet gespot bij dat kaarslicht. Geen vuiltje aan de lucht dus!

Met dit gerecht zal de aandacht op de stofvlokjes alvast volledig verdwijnen.

Voor 2 personen

Ingrediënten

 • 120g volkorenspaghetti
 • ½ ui
 • 2 grote handen kerstomaten
 • 4 dikke wortels (50ml water)
 • 200g rundsgehakt (kies rundsgehakt van de lokale slager, zooooveel lekkerder)
 • 1el komijn
 • 70g tomatenpuree
 • 1el mosterd
 • 1 teentje look
 • 1/2el Provençaalse kruiden
 • Bieslook ter garnering
 • 100g feta

Recept

 1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de spaghetti al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 2. Snipper de ui fijn, snijd de wortel in halve schijfjes en de kerstomaatjes door midden.
 3. Neem een antikleefpan en doe een scheutje olijfolie in. Bak het gehakt bruin en voeg de komijn, mosterd en tomatenpuree toe. Roer alles goed onder mekaar en laat nog een 4tal min bakken. Doe het gehakt over in een bord en zet even opzij.
 4. Doe opnieuw een scheutje olijfolie in de pan en bak de ui glazig en pers er het teentje look bij. Voeg de worteltjes toe en blus met een scheutje water zodat ze goed gaar worden.
 5. Van zodra de worteltjes beetgaar zijn voeg je de kerstomaatjes toe. Dek de pan af met een deksel of aluminiumfolie en laat op een zacht vuur pruttelen gedurende 8min tot de tomaatjes zacht zijn. Voeg het gehakt en de Provençaalse kruiden toe en laat het geheel nog een 5tal minuten afgedekt op het vuur staan.
 6. The best part: dresseren. Doe de pasta onder de saus en verdeel over de borden. Brokkel de feta erover en werk af met verse bieslook. Let the cosiness begin!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.