Pad Thai met sobanoodles en zalm teriyaki

Dagen waarop de wekker een half uur vroeger moet gezet worden om de gebruikelijke 8 keer op de snooze knop te kunnen drukken, waarop een 9de keer drukken fataal is voor je planning en waarop iedere seconde waarmee je de volle koffielade leegt van cruciaal belang is. Op zo dagen ben je blij dat je gisteren een potje Pad Thai in de frigo hebt klaargezet dat je vanavond gewoon maar in de microgolf moet knallen.  

Pad mét snelheid gezocht? Deze is je life saver op drukke dagen.

Voor 2 personen

Ingrediënten

 • 100g sobanoodles
 • 2 zalmfilets (+- 300g)
 • Scheutje sesamolie
 • 4el sojasaus
 • 1 teentje knoflook  
 • Snuifje gemberpoeder
 • 2el water
 • 1 el honing
 • 1 prei
 • 2 rode puntpaprika’s
 • Snuifje chilivlokken
 • Sap van 1 limoen
 • 100g sojascheuten
 • 2 lenteuitjes
 • Verse munt (of koriander voor de liefhebber)
 • Andere wokgroenten die je graag lust (bvb. Chinese kool)
 • Extra 2el sesamolie

Recept

 1. Zet een pot water op het vuur en kook de soba noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en doe opnieuw in de kookpot.
 2. Snijd de paprika’s en prei fijn. Neem een wokpan en verwarm er wat arachideolie (of andere hittebestendige olie) in. Wok de paprika, prei en sojascheuten kort zodat ze beetgaar zijn. Kruid met een snuifje zout en chilivlokken en doe er het limoensap bij. Doe de groenten over in de pot met noodles en overgiet met de extra lepels sesamolie.
 3. Neem voor de teriyakisaus een steelpannetje en doe hierin de sesamolie, sojasaus, geperste knoflook, gember, water en honing. Breng zachtjes aan de kook zodat de marinade kan indikken. Van zodra je een lopende siroopachtige massa krijgt haal je de marinade van het vuur.
 4. Neem de wokpan er opnieuw bij en doe er een klein scheutje olie in. Bak de stukjes zalm mooi bruin langs beide zijden. Van zodra de zalmstukjes bruin zijn en een krokant korstje hebben neem je er de teriyakisaus bij en overgiet de zalmstukjes volledig met saus. Verlaag het vuur en laat de zalm een 6tal min sudderen in de marinade terwijl je regelmatig met een lepel de marinade over de zalm giet.
 5. Verwarm zo nodig de laatste 5min de noodles en groenten nog even kort op het vuur.
 6. Dresseer de borden. Begin met de noodles en groenten, leg hierop een stuk zalm en werk af met wat fijngesneden lenteui en wat verse munt.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.