Zuurdesemtoast met pastinaakspread, boudin blanc, gebakken appel en verse tijm

Lievelingskleuren, lievelingsdieren, lievelingsgetallen. Keer op keer passeerden ze de revue toen ik vroeger de vriendenboekjes van klasgenoten mee naar huis nam. Gevolgd door een uitgebreid verslag van mijn zijde over blauw, konijnen en nummer 14. Wat wellicht zinloos was, want eerlijk is eerlijk. Het enige antwoord waarin de eigenaar van dat boekje écht geïnteresseerd was, was het antwoord op de vraag “wie is je beste vriend/vriendin?”. Tricky, maar doeltreffend!

Strategisch alsof ik een spelletje schaak speelde, vulde ik steevast de naam van de vriendenboekeigenaar in. Wat tot een pijnlijke nederlaag leidde wanneer de inhoud van het boekje onthuld werd op de speelplaats.

Was er toen maar een simpele vraag over lievelingsgroenten om mijn hachje te redden. Dan was pastinaak mijn life saver geweest, sowieso!  

Brunch voor 2 personen

Ingrediënten

 • 4 dikke sneden zuurdesembrood
 • 2el pijnboompitten
 • 2 grote pastinaken
 • 3el melk
 • 1 appel
 • 1 groenten bouillonblokje
 • 1 boudin blanc
 • Verse tijm

Recept

 1. Schil de pastinaak en snijd in grote stukken. Zet de pastinaak net onder in een pot water met het bouillonblokje en breng aan de kook. Kook een 10-15min tot de pastinaak zacht is.
 2. Haal de pastinaak met een schep uit het water en laat afkoelen, maar giet het water niet weg (we gebruiken dit voor de spread).
 3. Neem een blender of food processor en doe hierin de pastinaak met 50ml van de bouillon, de melk en wat extra peper en zout (niet teveel zout, bouillon is ook al vrij zout). Blend tot een smeuïge crème.
 4. Snijd de appel in kleine blokjes en de boudin blanc in 8 plakjes.
 5. Neem een antikleefpan en verhit hierin een beetje olie. Bak de appeltjes bruin. Leg ze daarna opzij in de pan terwijl je de boudin blanc stukjes langs weerzijde bruin bakt in dezelfde pan.
 6. Toast het brood in een broodrooster en besmeer met je pastinaakspread. Leg hierop per toast 2 stukjes boudin blanc en een lepeltje gebakken appel. Werk af met pijnboompitten, verse tijm en een draai aan de pepermolen.
 7. Geniet van dit heerlijke brunch-, lunch- of apero hapje

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.