Ovenschotel van kip met linzen, paprika, pompoen en champignons

Als er een reuze diepvriezer op Tinder stond zou ik sowieso naar rechts swipen (said no one ever)!

Ik ben een echte diepvries lover, hoe groter hoe beter (yes, size matters in dit geval). Niets kan tippen aan dat heerlijke gevoel van een keuken boordevol vers eten dat je zonder gefriemel, gepuzzel en geploeter in de diepvries kan schuiven.

Toegegeven, de helft van de tijd ontdooi ik wel eens het foute bakje omdat ik er vergat op te schijven wat erin zit. Maar goed, zo kan ik nu ook bevestigen dat kervelsoep geen ideale vervanger is van bloemkoolsaus en een Marokkaans stoofpotje bij mijn spaghetti niet bepaald de hoogvlieger van het jaar was. Toch maar op dit diepvriesbakje schrijven dat er een overheerlijke ovenschotel van kip met linzen, paprika, pompoen en champignons inzit.

Maken en invriezen zou ik zeggen. Of gewoon à la minute opsmikkelen.

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 100g pompoen
  • 2 kipfilets
  • 1 handje champignons
  • 1 rode ui
  • 1 teentje look
  • 2 paprika’s (kleur naar keuze)
  • 200g linzen voorgekookt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • ½ el spaghettikruiden
  • ½ el Provençaalse kruiden
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • 2el balsamicoazijn
  • Verse groene kruiden (bvb. Basilicum)
  • 100g fetakaas

Recept

  1. Zet een pot water op het vuur met wat zout. Snijd de pompoen in blokjes en kook gedurende een 10tal min tot ze gaar zijn. Giet af en leg ze in een ovenschotel.
  2. Bak de kipfilets in de pan in een beetje olijfolie bruin langs weerzijden en kruid met peper en zout. Snijd de champignons in 4 en bak ze bij de kip bruin in de pan. Doe de kip en champignons bij de pompoen in een ovenschotel, kruid alles af met peper en zout en zet even opzij.
  3. Snipper de rode ui fijn en stoof samen met het geperste teentje look glazig in dezelfde pan, voeg zonodig nog een beetje extra olijfolie toe.
  4. Snijd de paprika in blokjes en voeg bij de ui. Stoof ze aan tot ze beetgaar zijn.
  5. Voeg de linzen, de tomatenblokjes en balsamicoazijn toe. Kruid met spaghettikruiden, Provençaalse kruiden en peper en zout. Laat het geheel een 5tal min pruttelen.
  6. Giet de linzensaus over de andere ingrediënten in de ovenschotel. Brokkel de fetakaas erover.
  7. Schuif de schotel gedurende 30min in de oven.
  8. Serveer met wat verse kruiden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.