Één van de grootste dilemma’s in mijn keuken is “haal ik de vissaus nog eens boven, ja of nee?”.
Argumenten pro:
A. Het is ooojooo zo mega lekker.
B. Het is ooojooo zo mega lekker.
C. Het is ooojooo zo mega lekker.
Argumenten contra:
A. Je keuken ruikt 5 dagen later nog steeds naar vis.
B. De rest van je huis wordt meegesleurd in de aroma-attack.
C. Met de ramen open kan je de termijn van 5 dagen maximum verlagen naar 3 dagen, iglo temperaturen als surplus.
Wil jij je de komende 3 dagen in Noordpool sferen wanen? Dan is deze Spicy Thaise kip basilicum met zilvervliesrijst, paprika én vissaus een echte must try. Ah ja en het is ooojooo zo mega lekker!

Ingrediënten
Voor 2 personen
- ½ braadkip
- 1el kippenkruiden
- 1rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 chilipeper
- 1 sjalotje
- 120g zilvervliesrijst
- 1 teentje look
- 1el vissaus
- 1el sojasaus
- ½ el sriracha
- 1el agavesiroop
- Verse basilicum (ik gebruik een flinke portie)
Recept
- Neem de braadkip, leg in een ovenschaal, kruid met peper en zout en kippenkruiden. Zet in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 50min.
- Snijd ondertussen de paprika’s in middelgrote stukken en snipper de sjalot en chilipeper fijn.
- Zet een pot kokend water op het vuur met een snuifje zout en kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Neem de braadkip uit de oven, ontdoe van het vel en pluk de stukjes kip eraf.
- Neem een wokpan en verhit hierin wat vetstof (arachideolie en wokolie zijn perfect geschikt). Wok de sjalot met de paprika’s, chilipeper en een geperst teentje look.
- Voeg na 5min de vissaus, sojasaus, sriracha en agavesiroop toe en laat inkoken tot een sticky sausje.
- Voeg tot slot de stukjes kip toe, roer onder het geheel en haal van het vuur. Pluk de basilicum en doe op het allerlaatste moment onder de kip.
- Dresseer de zilvervliesrijst in een diep bord met de kip er bovenop. En geniet.