Vroeger waren vrijdagavonden met mijn ouders en zus steevast volgens hetzelfde ritueel. Mijn zus en ik maakten samen met mama hapjes in de keuken om de rest van de avond ongegeneerd vanuit de zetel alles vlotjes naar binnen te werken met de nodige Kidibul.
Een volwaardige maaltijd op vrijdag serveren was zoals ananas op een pizza aan een Italiaan voorschotelen, NOT DONE! Tijdens de apero door startte daddy dj aan zijn set, waarop we urenlang dansten in de living en mijn papa me talloze malen moest herhalen dat ‘de man leidt bij het dansen’. Tot enkel “Torn” (love you Nathalie) ons nog restte en we vredevol in slaap dommelden in de zetel.
Tegenwoordig pak ik mijn hapjes op vrijdag eerder easy peasaaaa aan, maar dansen in de living zal ALTIJD een ritueel blijven.
Receptje van de easy peasa hieronder.
Selectie van de set: Spotify “nostalgie Van Engeland”, no kidding.

Ingrediënten
Voor 2 personen
- 550g pizzadeeg (ik kocht die van Boni)
- 250g passata
- 300g kalfsgehakt
- 1 el mosterd
- Provençaalse kruiden
- 10tal groene asperge punten
- 1 rode paprika
- Parmezaanse kaas (een blok)
- 3 handen rucola
- Peper en zout
Recept
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Neem een pan en bak hierin het gehakt kort aan. Van zodra het gaar is voeg je de mosterd toe en kruid af met peper en zout.
- Rol het pizzadeeg open en besmeer met passata. Kruid met Provençaalse kruiden en peper en zout.
- Verdeel het gehakt over de pizza.
- Snijd de paprika in reepjes en halveer deze reepjes nog eens. Snijd de asperges door midden. Verspreid ze over de pizza.
- Rasp de gewenste hoeveelheid Parmezaan over de pizza en schuif in de oven gedurende 15-20min.
- Haal de pizza uit de oven en werk af met verse rucola en wat extra Parmezaanse kaas.