Brunchwafel met gerookte zalm, avocado en zachtgekookt eitje

December heeft sinds vorig jaar een speciale betekenis voor mij, want één jaar geleden verkocht ik mijn brunch- en lunchzaak Food Luck aan de geweldige Kimberley.

En bij een nostalgie-freak (Silke is de naam, aangenaam) brengt zo een verjaardag uiteraard heel wat herinneringen naar boven. Zoals de Food Luck Zondagsbrunch.

Ondanks de véél te vroege wekkers, de overdose aan wake-up cappuccino’s en de wekelijkse tafel- en stoelendans om iedereen een plaatsje te kunnen geven, was onze zondagsbrunch mijn favoriete service van de week.

Onder het motto ‘Let it go, let it goooo’ kan ik het na een jaar nog steeds niet laten om op zondag thuis uitgebreid in mijn keuken te staan en mijn vrienden uit te nodigen op een gezellig brunchke met hartige en zoete gerechten. Anno 2020 beter bekend als: Hallo bubbel ik heb een brunch voor 50 man voorzien, hope you are hungry…

Speciaal om deze bijzondere ‘verjaardag’ te vieren post ik deze maand enkele van mijn favoriete brunchgerechten. Te beginnen met een Food Luck best seller: Wafeltjes met gerookte zalm, avocado en zachtgekookt eitje.

Voor 2 personen

Ingrediënten

Voor de luie zondagsmussen:

  • 4 boterwafeltjes uit de winkel

OF Voor zelfgebakken wafeltjes

  • 200 g boter
  • 250 g patisseriebloem
  • 1 el suiker
  • ¼ koffielepel bakpoeder
  • 3 eieren
  • snuifje zout

Voor de toppings

  • 1 avocado
  • 2 eitjes
  • 2 el cottage cheese
  • 1 handje rucola
  • 4 plakjes gerookte zalm
  • 1 lenteui
  • 1 tl chiliflakes

Recept

Voor zelfgebakken boterwafeltjes

  1. Smelt de boter in de microgolfoven of in een pannetje op het vuur.
  2. Doe de bloem samen met het bakpoeder en de suiker in een mengkom van je keukenmachine en laat draaien met een K haak.
  3. Voeg, terwijl de machine draait, de eitjes 1 voor 1 toe aan het bloemmengsel.
  4. Voeg daarna ook de gesmolten boter en het snuifje zout toe.
  5. Laat nog even draaien en zet het beslag gedurende 1u in de frigo om op te stijven.
  6. Verwarm een 10tal min van tevoren het wafelijzer.
  7. Neem een ijsschep en leg bolletjes deeg op het ijzer.
  8. Bak de wafeltjes bruin gedurende enkele minuten en ga naar de afwerking.

Voor gekochte boterwafeltjes

  1. Steek de boterwafeltjes in de broodrooster op de laagste stand en ga door naar de afwerking.

Voor de afwerking

  1. Zet een pot kokend water op het vuur. Van zodra het water kookt leg je de eitjes erin en laat deze 5min koken. Schrik de eitjes onder koud water en pel ze.
  2. Snijd de avocado in plakjes.
  3. Nu kan het dresseren beginnen. Leg een bedje rucola op de borden. Snijd de wafeltjes door midden en schik op de rucola.
  4. Verdeel hierover de plakjes avocado en gerookte zalm.
  5. Leg het eitje bovenop het bergje wafels samen met enkele toefjes cottage cheese.
  6. Werk af met fijngesneden lentui, peper en zout en chiliflakes.
  7. Let the zondagsbrunch begin!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.