Mini croissantjes met marsepein

Als kind was 6 december de enige dag van het jaar waarop mijn biologische wekker beter was afgestemd dan dat digitale monster van mijn ouders. Mocht ik op een schooldag door hen om 5u gewekt worden, had ik wellicht voor de rest van de dag de meest grumpy versie van mezelf geweest.

Maar op 6 december kon het niet snel genoeg ochtend zijn. Mijn mama probeerde onze schattenjacht downstairs nog wat uit te stellen (lees: haar eigen slaaptermijn te verlengen) door te zeggen dat Sinterklaas pas ’s ochtends kwam, en zou weglopen als hij ons hoorde. Maar ik had een deal met de slofkes aan mijn kindervoeten om mijn geluidsproductie te dempen. All covered!

Tegenwoordig heb ik op 6 december andere goede redenen om uit mijn bed te springen. Zoals een brunchke met deze super lekkere croissants met marsepein.

Voor 10 mini croissantjes

Ingrediënten

  • 1 bladerdeeg rond
  • 2 eetlepels abrikozen confituur of choco
  • 100g marsepein
  • 1 eitje
  • 1 el kokosrasp (bij confituur) of chocolate nibs (bij choco)

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Rol je bladerdeegrol open en snijd door midden.
  3. Verdeel nu iedere helft van je bladerdeeg in 5 driehoeken, te starten vanuit het midden.
  4. Besmeer de driehoekjes met een fijn laagje confituur of choco.
  5. Maak van je marsepein 10 gelijke stukjes en rol deze uit tot een dik worstje.
  6. Leg dit worstje aan het uiteinde (breedste kant) van de driehoekjes en rol van het uiteinde van de driehoek naar de punt met de marsepein ertussen.
  7. Je bekomt nu 10 mini croissantjes. Leg deze op een met bakpapier bedekte bakplaat.
  8. Kluts het ei en wrijf met je vinger de bovenkant van de croissantjes in met het eimengsel.
  9. Bestrooi ze met kokosschilfers of chocolate nibs en schuif in de oven gedurende 15-20min tot ze mooi bruin zijn.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.