Bagel met carpaccio, gebrande mais en Parmezaan

Hé het is oké …

  • om het laatste velletje WC papier te laten hangen zodat de persoon na je een nieuwe rol moet halen (tenzij je alleen woont).
  • om altijd eerst een hoekje van je toast af te scheuren met je handen voor je hem belegt.
  • bij het horen van het woord ‘peperbollen’ nog steeds instant te denken aan je favoriete 90’s programma.
  • om een cola zero te bestellen bij je pak frieten met extra mayo.
  • om “Jij bent de bom” van K3 van voor naar achter uit je hoofd te kennen op je 30ste.

Maar vooral, hé het is oké om op zaterdag te genieten van een heerlijke zondagsbrunch! En deze heerlijke bagel mag dan zeker niet ontbreken!

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 2 bagels
  • 1/3 courgette
  • 1 voorgekookte maiskolf
  • 4 plakjes carpaccio
  • Olijfolie
  • 1 hand rucola
  • 2 el Parmezaanschilfers

Recept

  1. Snijd de courgette in halve plakjes. Verhit wat olijfolie in een antikleefpan en bak de courgette erin bruin.
  2. Snijd de mais van de kolf en leg op een bord (niet op plastiek of hout!). Neem een bunsenbrander en brand de mais hier en daar bruin/zwart.
  3. Snijd de bagels open en steek in een broodrooster.
  4. Doe op het onderste deel van de bagel enkele druppels olijfolie. Leg er bovenop de plakjes carpaccio en kruid al even met grove peper en zout.
  5. Leg op elke bagel een hoopje rucola en werk af met gebakken courgette en gebrande mais.
  6. Doe tot slot de Parmezaanschilfers over de carpaccio en eindig met een scheutje olijfolie en een draai van de peper en zout molen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.