De meeste mensen hun mooiste croissant herinnering is die van de beste bakker in het dorp, de versgebakken croissants van hun grootmoeder of tijdens een reisje door Frankrijk.
Mijn meest geweldige croissant herinnering is die van de Auchan. Als kind toerden we uren met onze ouders door de rayons van de Auchan in Rijsel. Zij, urenlang op zoek naar 2 karren vol spullen die ze, blijkbaar, niet verkochten in de GB achter onze hoek. Wij, met een reuzedoos croissants in de hand flanerend waaruit we probeerden minstens één croissant over te houden tot we aan de kassa arriveerden. Zo jong en al zo hoge ambities…
Tegenwoordig hou ik al mijn croissants tot we thuis zijn, dan kan ik ze vullen met heerlijke burrata, tomaten en pesto. Allemaal te koop in Auchan in Rijsel, of bij de carrefour om de hoek (but what’s fun about that ?).

Ingrediënten
Voor 2 personen
Voor de pesto
- 1 basilicum plant
- 4 el olijfolie
- 1 klein teentje look
- 1 el Parmezaan
- 1el pijnboompitten
Voor de croissant
- 2 croissants om af te bakken of vers van bij de bakker
- 1 burrata
- 10 half gedroogde tomaten
- 1 hand rucola
- 6 kerstomaten
- 1 el pijnboompitten
Recept
- Doe voor de pesto alle ingrediënten in een maatbeker en mix met een staafmixer tot een lopende pesto. Voeg zo nodig nog een extra lepel olijfolie toe (dit kan ook in een food processor als je dat hebt).
- Snijd de vers gebakken croissants open. Leg tussen elke croissant al een beetje rucola.
- Trek de burrata uit mekaar in stukken en leg tussen de croissants. Druppel nu de pesto erover en steek tot slot de gedroogde tomaatjes ertussen.
- Werk nu je borden af met de rucola, pijnboompitten, peper en zout en door midden gesneden kerstomaten.
- En nu is het gewoon genieten! Winter, zomer … altijd scoren!