Pastinaak-garnaal kroket

Sommige mensen laten hun kerstboom staan tot aan Valentijn. Anderen vullen de maand januari dan weer even rijkelijk als hun glas met dagelijkse Nieuwjaar toasten, en zelfs Taylor Swift en haar roomie “could leave the Christmas lights up ’til January”. Meer dan genoeg excuses voor mij dus om schromelijk te laat nog een kerstgerechtje op jullie af te vuren met alle toeters en kerstballen.

Deze pastinaak-garnaal kroket is echt het hoogtepunt van jullie (euhm) feestmenu!

En dan ga ik nu verder werken aan mijn gerechtje met vijgen voor na Pasen.

Ingrediënten

Voor 2 personen

Voor de kroket

  • 2 pastinaken
  • 1 Bouillonblokje
  • 3 stengels bieslook
  • 100g garnalen
  • 1 ei
  • 4el bloem
  • Paneermeel (bij voorkeur volkoren)

Voor de garnituur

  • 10 radijzen
  • 3 jonge wortels
  • 1el olijfolie
  • ½ citroen
  • 1 hand sla
  • 1 lenteui

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Spoel de radijzen en snijd door midden. Schil de wortel en snijd overlangs. Leg radijzen en wortel op een bakplaat, overgiet met olijfolie en kruid met peper en zout. Schuif in de oven gedurende 10min.  Maak ondertussen de kroketten.
  3. Kook de pastinaak gaar in water met een bouillonblokje. Let wel dat ze niet volledig plat gekookt zijn. Giet af en laat even afkoelen tot kamertemperatuur.
  4. Doe de pastinaak in een foodprocessor of blender, samen met de bieslook. Kruid met peper en zout. Blend het geheel met enkele korte draaibewegingen aan de knop. Het geheel moet een kleverige structuur krijgen zoals puree, maar mag geen crème worden.
  5. Doe de puree over in een kom en voeg de garnalen toe. Roer ze onder de puree.
  6. Maak nu 4 gelijke worstjes van het mengsel en leg ze op een bord. Zet gedurende 1u in de frigo om op te stijven.
  7. Haal de pastinaakworstjes uit de frigo en zet 3 potje klaar met hierin bloem, een geklutst ei, en paneermeel. Haal ze achtereenvolgens door de bloem, het ei en het paneermeel tot ze volledig bedekt zijn.
  8. Leg sla op de borden en verdeel hierover de radijzen en wortel. Snijd wat citroenpartjes en leg ze erbij. Snijd de lenteui fijn en strooi over je salade.
  9. Frituur de kroketten mooi bruin. En schik ze bij de salade op het bord.
  10. Geniet van een verlengd kerstmenu.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.