Hapje met gepofte aardappel, haring en lompviseitjes

Vrijdag, tijd om zotte herinneringen te maken voor maandag… Of lockdown wise in je zetel te kruipen met een fles bubbels en jummie hapjes.

Dit hapje met haring is alvast een zotte herinnering ;-).

Super makkelijk om te maken en lekker fancy om te serveren. Vergeet ons zeker niet te taggen op instagram als je dit receptje maakt.

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1 middelgrote aardappel
  • 1 eetlepel zure room
  • ½ sjalotje
  • 2 sprietjes bieslook
  • ½ zure haring
  • 2 theelepels lompviseitjes
  • Enkele blaadjes rucola

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Steek de aardappel in een zilverpapier en leg 50 min in de oven.
  3. Haal uit de oven en laat afkoelen. Lepel de aardappel uit en plet met een vork. Meng de zure room eronder en kruid met peper en zout.
  4. Snipper de sjalot en bieslook fijn en roer onder de aardappel.
  5. Leg in 2 aperoschaaltjes een bedje rucola en doe hierop een quenelle aardappelpuree.
  6. Snijd een stukje van de haring en leg het er bovenop. Leg ernaast een mini quenelle lompviseitjes.
  7. Werk eventueel af met een eetbaar bloempje of wat extra bieslook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.