Ovenschotel van aubergines met gehakt en pastaschelpen met ricotta

Die heerlijke weekendjes aan zee. De zilte geur die je haren doet wapperen, een verfrissend briesje in je gezicht. En na die fles cava en een zak garnalen op je schoot, gezellig terug naar het strandhuisje waar we samen genieten van een gratis voetscrub in bed #moeternogzandzijn?

Voor een strandwandeling zonder zand tussen je tenen kan ik deze ovenschotel met gevulde schelpen en gehaktrolletjes aanraden.

Ingrediënten voor 2 grote eters  

Voor de auberginerolletjes

  • 2 aubergines
  • 300g gehakt
  • 1kl currypoeder
  • 1kl ras el hanout
  • 1kl paprikapoeder
  • Peper en zout
  • ¼ ui

Voor de tomatensaus

  • 1 teentje look
  • ¼ ui
  • ½ courgette
  • 1el olijfolie
  • 50ml balsamicoazijn
  • 2kl Provençaalse kruiden
  • 400g tomatenblokjes uit blik
  • 2 el Parmezaan

Voor de pastaschelpen

  • 100g ricotta
  • 1 kleine hand peterselie (optioneel andere verse groene kruiden die je nog liggen hebt)
  • 1 teentje look
  • 120g pastaschelpen

Recept

  1. Verwarm de oven op 200 graden.

De auberginerolletjes

  1. Snijd de aubergines in de lengte in dunne plakken (een mandoline kan hierbij helpen). Leg op een bord en stop ze 2 minuten in de microgolfoven langs elke zijde. Dep droog met wat keukenpapier.
  2. Verwarm een antikleefpan en bak de aubergineplakken kort langs beide zijden bruin.
  3. Neem het gehakt erbij en voeg de kruiden en fijngesnipperde ui toe. Kneed alles goed door mekaar.
  4. Leg de aubergineplakken naast mekaar en maak balletjes van ongeveer 30g van het gehakt. Leg ieder balletje op het breedste stuk van de aubergine en rol de aubergine op naar binnen toe. Leg de rolletjes even langs de kant.

Voor de tomatensaus

  1. Haal de antikleefpan er opnieuw bij. Bak de gesnipperde ui en uitgeperste look glazig in wat olijfolie.
  2. Snijd de courgette in kleine blokjes en voeg ook toe aan de pan. Kruid met peper en zout en laat nog even aanbakken.
  3. Blus het geheel met balsamicoazijn en voeg de tomatenblokjes toe. Kruid met Provençaalse kruiden en peper en zout.
  4. Giet de saus over in een ovenschaal en leg de auberginerolletjes erin.

Voor de pastaschelpen

  1. Breng licht gezouten water aan de kook en kook de pastaschelpen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Neem een blender of mixer en mix de ricotta met peterselie, de look en peper en zout.
  3. Giet de pastaschelpen af en spoel met koud water. Vul elke schelp op met de ricotta vulling en leg de schelpen in de ovenschotel bij de auberginerolletjes.
  4. Bestrooi de schotel met Parmezaan en zet 25 minuten in de oven

Gewoon té lekker!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.