Voor iedereen die net als ik ieder jaar na de feestdagen liefst instant een teletijdmachine zou nemen naar de zomer. Deze “Zeevruchten en vis in’t groen” zijn een eerste poging van mijn zijde.
Keep me posted wanneer jullie er zijn, dan kom ik ook af eh! 😉
Enjoy summer vibes guys! Het zonnetje zal jullie dankbaar zijn, net zoals de monday blues.

Ingrediënten voor 4 personen
- 2 venkel knollen
- 1 broccoli
- 100g groene aspergepunten
- 2 preistronken
- 1 koffielepel mosterd
- 200ml room of melk
- 300 gram zalmfilet
- 8 rauwe gamba’s
- 8 coquilles zonder koraal
- 100g garnalen
- Verse bladpeterselie
- 1 citroen
Recept
- Snijd de venkel in flinterdunne plakken (dat kan met behulp van een mandoline), de broccoli in roosjes en spoel de aspergepunten.
- Breng een pot licht gezouten water aan de kook en kook de broccoli en aspergepunten gedurende 4 minuten. Giet af en spoel met koud water.
- Verhit in dezelfde kookpot een scheutje olijfolie en stoof hierin de venkel glazig. Kruid met peper en zout en zet even opzij in een bord.
- Snijd de prei fijn en stoof deze aan in een scheut olijfolie (kan opnieuw in dezelfde kookpot) met peper en zout voeg de room/melk en mosterd toe. Mix met een staafmixer het geheel tot een dikke, gladde massa. Tip: blijft de saus te dik naar jouw smaak, voeg gerust wat extra melk toe.
- Leg de zalmfilets en de gamba’s in de saus en laat op een zacht vuur sudderen. Voeg na 10 minuten de groenten toe, maar roer nog niet onder. Laat rustig verder sudderen.
- Neem een pan en bak in wat olijfolie de coquilles bruin langs weerzijden.
- Roer de groenten onder de saus en schep de saus met vis en groenten over in een serveerkom. Werk af met de gebakken coquilles, garnalen, bladpeterselie en wat vers citroensap.
- Serveer met wat vers stokbrood of een pasta’ke.
